Obrat u slučaju

Za 30. rođendan mu ukinuli 3 godine robije

Miloš
11.03.2013.
u 09:37

Desetu osudu Županijskog suda Mostar zbog počinjenog razbojstva u kladionici odbacio je Vrhovni sud FBiH, i to nakon 15 mjeseci pritvora

Baš na njegov 30 rođendan, Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu Županijskog suda Mostar po kojoj je nepravomoćno na tri godine zatvora bio osuđen Josip Kolobarić zvani Ćokić iz Širokog Brijega zbog razbojstva u kladionici „Petica Plus” u Mostaru, koje se dogodilo 11. prosinca 2011. godine. Tako će ovaj Širokobriježanin, nakon 15 mjeseci uzalud provedenih iza pritvorskih rešetaka, naći na slobodi. Iz odvjetničkog ureda Josipa Muselimovića već su najavili da će zbog toga od države tražiti novčanu nadoknadu.

Bijeg iz vojske

To je Josipu Kolobariću, inače, bila deseta presuda, a ranije je bio, po sudovima od Mostara do Rijeke, osuđivan zbog teških krađa, a ‘karijeru’ je započeo osudom zbog samovoljnog udaljavanja i bijega iz oružanih snaga u Čapljini i Mostaru.

- Kolobarić je sporne večeri oko 20.40 sati, u Ulici Mladena Balorde broj 22 u Mostaru iz kladionice „Petica Plus”, zajedno s još jednom nepoznatom muškom osobom, uz prijetnju pištoljem tamošnjoj djelatnici, uzeo i prisvojio novac u iznosu od 2.336 maraka- stajalo je u obrazloženju sad već odbačene nepravomoćne presude.

Prijetnje ubojstvom

Radnici Jasmini Bakalbašić-Čustović upućena je prijetnja: Daj sve pare ili ću te ubiti!, a nakon što je novac stavila na pult, razbojnici su joj s uperenom cijevi pištolja rekli: Da slučajno nisi izašla! Ona je naknadno pak uprla prstom u uhićenog Kolobarića pa se smatralo, upravo zbog ranije višestruke osuđivanosti za razna kaznena djela, kao i da bi mogao utjecati na drugu nepoznatu osobu, da je dovoljno razloga da mu se produlji pritvor do pravomoćnosti presude. Nakon izricanja zatvorske kazne, u sudnici je suze jedino bila pustila njegova supruga (22), koja je uporno tvrdila da je Josip sporne večeri bio bolestan s njom u kući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije