ZOVKO Stojniću:

'Za meč s Cro Copom nemaš niti rejting niti novac'

Mirko Filipović (1)
Igor Kralj/Pixsell
12.09.2013.
u 16:52

- Batine na sparingu možeš dobiti besplatno! - poručio je Cro Copov menadžer bosanskohercegovačkom izazivaču preko Fight Site-a

Bosanskohercegovački borac Denis Stojnić izazvao je Mirka Filipovića na dvoboj ponudivši 50 tisuća dolara da vide tko je najjači na Balkanu.

Nije ovo prvi put da Stojnić želi Filipovića uvući u "trash talk" i tako eventualno stići do meča protiv legendarnog borca. Očito će se morati potruditi malo više na sportskom planu i dokazati u ringu jer odgovor od Cro Copa, očekivano, nije stigao.

Fight Site je ipak uspio stići do Filipovićevog menadžera Orsata Zovka koji je nevoljko prokomentirao zadnju Stojnićevu "prijetnju".

- Cro Cop niti se oglasio, niti će se oglasiti na ovakve budalaštine. Koliko vidim Denis Stojnić bi vozio Formulu 1, no za sada ima položenu samo B kategoriju vozačke dozvole. Izjava da Cro Copa lovi četiri godine je u najmanju ruku smiješna. Prije četiri godine, svi jako dobro znamo, Mirko je bio dio UFC-a i niti u kojem slučaju ga nije trebalo loviti" - poručuje Zovko.

Pedeset tisuća dolara se ipak čini premalo da bi Cro Cop navlačio rukavice. Mirkova tržišna vrijednost nakon osvajanja K-1 WGP je i desetak puta veća od toga.

- Razlika u tržišnoj vrijednosti Filipovića i Stojnića u ovom trenutku je između 50 i 100 puta. Naravno da je onda 'nonsence' da se takve stvari uspoređuju. Na Denisovu žalost, Cro Cop u ovom momentu ne mora ništa dokazivati jer je Pride GP prvak, K-1 WGP prvak i borio se manje-više sa svim najboljim borcima svijeta. Ako Denis Stojnić želi dokazivati tko je najbolji na Balkanu, morat će se malo više potruditi i konačno prihvatiti meč protiv Mare Peraka ili Ante Delije. U kategoriju dokazivanja najboljeg na Balkanu, Cro Cop sigurno ne spada - kontrira Zovko koji je Stojniću već nudio više protivnika u FFC-u.

- Da bi javnost bila još bolje informirana želim reći i sljedeće: Denis je imao priliku boriti se najprije u Zadru, a zatim i u Sarajevu pred domaćom publikom i biti jedna od zvijezda FFC priredbe te večeri. Protivnici koje sam mu ponudio su Ricco Rodriguez, bivši prvak UFC-a u teškoj kategoriji, James McSweeney, finalista TUF showa i bivši UFC borac, Eddie Sanchez, također nekadašnji član UFC-a. U standardnom meniju su bili Maro Perak i Ante Delija. Denis je sve to odbio iz samo njemu poznatih razloga. Po meni, bilo koji od ovih protivnika je za njega odličan match up te bi ga nakon eventualne pobjede ja i šira javnost počeli ozbiljnije shvaćati. Ovako, jedino što mi ostaje zaključiti je da Denis ne želi ozbiljnu borbu s niti jednim protivnikom koji su po scoreu i imenu bolje rangirani od njega.

Zovko je Stojniću ponudio dvije opcije i zaključio priču...

- U prošlosti, ako pogledam na Sherdog, kod Denisa mogu vidjeti samo jedan kratak izlet u UFC i dva poraza. To je sve što mogu iščitati iz njegovih profesionalnih rezultata. Imati u zadnje tri ili četiri godine po jedan meč godišnje i boriti se protiv boraca poput Tihamera Brunnera i Saše Lazića, a ovime ne želim omalovažiti ovu dvojicu nego tek iščitavam njihov MMA score, to jednostavno nije dovoljno i daleko je od realnosti da bi se bilo kome, pa i Denisu Stojniću dalo legitimno pravo da se bori protiv Mirka. Danas ćemo zatvoriti jednom zauvijek ovu temu. Odgovora s ove strane više neće biti. Da bi Denis Stojnić i svi fanovi te borilačka javnost bili zadovoljni, nudim mu dvije opcije. Prva opcija je komercijalni meč za koji po nikakvim parametrima Denis Stojnić nema legitimitet, ali nema problema... Neka odredi mjesto i vrijeme i neka on i bilo tko tko stoji iza njega položi istu cifru koju Mirko dobiva zadnjih godinu dana za nastupe i za koju su dogovorena dva meča u 2014. Ako je to njegova komercijalna cijena, nema razloga da s bilo kime, a pogotovo ne s Denisom Stojnićem, odrađuje meč za manji iznos od onog tržišnog.

Što je druga opcija?

- Opcija broj dva je da ako Denis silno želi ući u kavez s Cro Copom, nema problema od ponedjeljka ionako kreću sparinzi za meč protiv Emelianenka. Potrebno je da mi se Stojnić javi dva dana ranije i ulazak u kavez je zagarantiran. Izlazak iz kaveza će najvjerojatnije biti malo teži. Ali i oko toga ćemo mu pomoći. Zaključno, ovo je kraj svih polemika na temu Denis Stojnić. Poručujem mu sljedeće: za komercijalni meč s Cro Copom nemaš niti rejting niti novac, a ako želiš ući u kavez omogućit ću ti to besplatno. Cijeli sparing će ekskluzivno zabilježiti kamere Fight Channela.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije