UKRALI EKSPLOZIV

Za nestanak kriv čuvar skladišta, rođak ministra MUP-a u SBŽ-u

BOMBA
Boris Ščitar/PIXSELL
04.11.2011.
u 10:38

Nije isključena mogućnost da je ukradeni eksploziv završio kod neke od brojnih terorističkih organizacija

Rutinska kontrola stanja u jednom od skladišta tvornice namjenske vojne industrije Binas u Bugojnu, a u kojemu se čuvao eksploziv međunarodnih stabilizacijskih snaga u BiH, bivšeg SFOR-a, otkrila je da u skladištu nedostaje veća količina eksplozivnih tvari.

SIPA radi istragu

Prije desetak dana očevid u skladištu obavili su pripadnici SIPA-e te UNDP-a, a direktor Binasa Rahman Sijamija saslušan je na okolnosti nestanka, odnosno krađe eksploziva iz tvornice. Ovu je informaciju za naš list potvrdio dobro upućen izvor koji ne želi otkriti identitet jer, kaže, cijeli se slučaj dobro skriva od javnosti kako na vidjelo ne bi izašla još jedna afera vezana uz bugojanski Binas, a možda i puno ozbiljnija stvar kao što je nabavka eksploziva za terorističke organizacije. „Ovog puta nestao je eksploziv međunarodnih snaga, a čuvao ga je izvjesni Milanović koji je u rodbinskim vezama s ministrom MUP-a SBŽ Sedžadom Milanovićem koji nema potrebne certifikate te nije mogao čuvati objekt od takve važnosti“, kaže naš izvor. Do Rahmana Sijamije, direktora Binasa, nismo mogli doći jer je na putu, a u SIPA-i nam nisu mogli otkriti više detalja o ovom slučaju jer kažu, istraga je u tijeku.

Povezanost s terorizmom

„Aktivne predmete ne komentiramo, izjavila je Željka Kujundžija glasnogovornica SIPA-e na naš upit o događajima u Binasu. Naš izvor ne isključuje mogućnost da je ukradeni eksploziv završio kod neke od brojnih islamskih terorističkih organizacija koje su nakon nedavnog terorističkog napada na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu pod posebnim nadzorom domaćih i međunarodnih sigurnosnih agencija. Gdje je završio ukradeni eksploziv pouzdano će se znati po okončanju istrage koju vodi SIPA. S obzirom na ratna i poratna događanja u Bugojnu, od kojih mnoga imaju obilježja terorizma, nestanak veće količine eksploziva svakako je zabrinjavajući te zahtijeva opsežnu i učinkovitu istragu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?