Čitluk

Za okoliš oko nove srednje škole i kolodvor u Međugorju 125.000 KM

škola
Mile Pavlović
22.04.2010.
u 09:34

Planirano je do 2014. u gradnju lokalne cestovne infrastrukture investirati 8,970.000 KM, u vodovod i kanalizaciju 11,210.000 KM, u objekte javnog karaktera 5,840.000 KM, u ekologiju i uređenje prostora 2,140.000 KM

Na sjednici OV Čitluk vijećnici su razmatrali i usvojili niz vrlo značajnih odluka. Uz ostalo, usvojili su i program kapitalnih investicija općine Čitluk od 2010. do 1014. , u kojem je do 2014. godine predviđena izgradnja 80-ak kapitalnih projekata vrijednih nekoliko desetaka mil. KM. PKI načinjen je sukladno strategiji razvoja, a tijekom njegove izrade vođena je sveobuhvatna javna rasprava, nakon koje su članovi Koordinacijskog tima uzeli u obzir važnije prijedloge, mišljenja i sugestije građana i ponudili ga vijećnicima koji su ga i usvojili.

 Investicije

Planirano je do 2014. u gradnju lokalne cestovne infrastrukture investirati 8,970.000 KM, u vodovod i kanalizaciju 11,210.000 KM, u objekte javnog karaktera 5,840.000 KM, u ekologiju i uređenje prostora 2,140.000 KM te za obrazovanje, kulturu i sport 8,142.000 KM. Sredstva za te projekte pokušat će se namaknuti dijelom iz općinskog proračuna, kreditima banaka, donacijama, vlastitim sredstvima građana te dijelom od viših razina vlasti i međunarodnih institucija. Kako kaže načelnik Ivo Jerkić, odmah nakon usvajanja PKI, s GEP-om će se ući u realizaciju dva važna projekta koje će zajednički u jednakim iznosima sufinancirati općina i GAP.

- Riječ je o projektu uređenja okoliša oko nove zgrade SŠ te o projektu izgradnje autobusnog kolodvora u Međugorju. Za te će projekte GAP osigurati 125.000 KM, rekao je Jerkić. Vijećnici su usvojili i prijedlog odluke o javnim priznanjima, što dosad nije postojalo. Tako će ubuduće općina dodjeljivati javna priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj i ugled općine, a poglavito za uspjehe na unaprjeđivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tehničke kulture, zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta, zaštite okoliša, turizma i drugih javnih djelatnosti, te u znak zahvalnosti.

 Priznanja

Tom odlukom predviđeno je utemeljenje četiri vrste javnih priznanja: Počasni građanin općine Čitluk; Nagrada za životno djelo; Godišnja nagrada i Zahvalnica. Odlukom je utvrđen i postupak, način i uvjeti dodjele priznanja. Posebnom odlukom OV je imenovao povjerenstvo za dodjelu priznanja: Marin Radišić, predsjednik, Ivo Jerkić, zamjenik, Ivan Radišić, Pero Selak, Borislav Šimović, Krešimir Šego i Ivan Sivrić. Vijećnici su prihvatili odluku o donošenju i provođenju regulacijskog plana BARE 1 i odluku o utvrđivanju visine naknade za uređenje zemljišta u granicama toga plana. Usvojena je i odluka o pristupanju izradi regulacijskog plana Međugorje 1, kao i odluka o ustanovljenju vijeća toga plana. Vijećnici su prihvatili nekoliko rješenja u ime Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?