IVAN ŠUKER

Za pomoć Hrvatima u BiH izdvajamo oko 100 milijuna

šuker
Luka Klun/PIXSELL
04.06.2010.
u 10:56

Ministar Ivan Šuker u Mostaru je istaknuo da su natječaji za dodjelu dijela tih sredstava već u tijeku

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Ivan Šuker obišao je jučer tijekom posjeta Mostaru prostore Sveučilišta te Sveučilišnu kliničku bolnicu. Podsjećamo, izgradnja kampusa Sveučilišta, kao i Kliničke bolnice bila je moguća zahvaljujući i nemalim sredstvima Vlade Republike Hrvatske, stoga se ministra Šuker, kako je sam kazao, želio informirati kako stvari izgledaju na terenu.

Impresivna bolnica

I nije skrivao zadovoljstvo viđenim. Moram reći da bolnica izgleda impresivno, kazao je Šuker, dok je u društvu ravnatelja bolnice dr. Ante Kvesića, dr. Zdrinka Brekala te predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića obilazio suvremeno zdanje ove, po mnogima, najbolje opremljene bolnice u ovom dijelu Europe. Dr. Kvesić nije propustio priliku ministru Šukeru pojasniti određene specifičnosti mostarske bolnice. Suvremene operacijske dvorane svakako su nešto čime se ravnatelj bolnice može pohvaliti, kao i milijune maraka vrijedna oprema kojom bolnica raspolaže. Tu je svakako i Odjel za kardiokirurgiju koji, kako kaže dr. Kvesić, ima najbolje stručnjake, kakvih trenutno ni u Hrvatskoj nema.

I dalje ćemo pomagati

Do sada je na tom odjelu urađeno oko dvjesto operacija. Ministar Šuker je kazao da je Vlada RH u gradnju bolnice uložila oko stotinu milijuna kuna. Sudeći prema viđenome, ta je investicija itekako opravdana. U posjet bolnici, nakon obilaska Sveučilišta, došao sam i kako bih s ravnateljem Kvesićem razgovarao o aktualnim problemima i kako bismo pronašli načina da ih riješimo, kazao je, uz ostalo, Šuker. Prilikom obilaska bolnice ministar Šuker je s domaćinima obišao i neke bolničke odjele gdje se kratko zadržao i u druženju s pacijentima. Usprkos krizi, značajnom proračunskom deficitu te politici rezanja svih mogućih troškova, hrvatska će Vlada i ove godine izdvojiti financijska sredstva za pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Šuker je ponovio da je riječ o iznosu koji je nešto manji od 100 milijuna kuna. Natječaji za dio tih sredstava su već u tijeku, tako da izvršavanje naše ustavne obveze za skrb o Hrvatima u BiH nikada nije i neće biti upitno, kazao je Šuker koji je sinoć na obilježavanju dvadesete obljetnice utemeljenja HDZ-a u BiH govorio i o vidovima buduće potpore Republike Hrvatske Hrvatima u BiH.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mitar
11:41 04.06.2010.

Pa morate im placati glasove da bi jos ostali na vlasti

AN
Ana33
09:03 05.06.2010.

Ercegovački debeljko! A Hrvatima u Vojvodini... hovno... Jacino! Kupuješ glasove! Zato na glasovanju ima ČETVERORED stoke PARAZITSKE

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?