Donatorska večer

Za pomoć socijalno ugroženima 18.000 KM

donacija
VL FOTO
17.12.2011.
u 13:41

Donatorsku večer realizirala je Općinska organizacija Zajednice žena HDZ BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’

Čapljinci i Čapljinke još su jednom položili ispit humanosti i osjećaja da i socijalno najugroženijima treba barem malo uljepšati božićne blagdane. To najbolje potvrđuju rezultati velikog humanitarnog projekta i donatorske večeri pod nazivom “Neka Božić bude svima“ koju su i ove godine uspješno realizirali Općinski odbor Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača“ Čapljina, Općinski odbor Mladeži HDZ-a BiH Čapljina i Općinski odbor HDZ-a BiH Čapljina. Na donatorskoj večeri aukcijskog karaktera, uz gospodarstvenike, svoj veliki doprinos dali su i čapljinski umjetnici. Tako je njih 24 darovalo svoja umjetnička djela koja su sva prodana na ovoj dražbi i tako je od toga prikupljeno blizu 11 tisuća konvertibilnih maraka. Uz aukcijsku prodaju slika, na donatorskoj večeri u Tasovčićima u posebnoj škrinjici prikupljale su se i novčane donacije, a u akciju na donatorskoj večeri “Neka Božić bude svima“ su bile uključene i uplate preko žiro-računa. Tako se na kraju donatorske večeri prikupilo ukupno 17.870 konvertibilnih maraka, što je jako dobar iznos od kojeg će se pomoći socijalno najugroženije obitelji u čapljinskoj općini.

Zanimljiva aukcija

Posebno je bilo zanimljivo na aukciji umjetničkih djela, od kojih su neka postigla i dosta dobru cijenu pa su na kraju svi bili zadovoljni. Tako je slika “Nostalgija“ autora Ernesta Markote postigla i najvišu cijenu od 1700 konvertibilnih maraka, a njezin vlasnik je postao gospodarstvenik Sanjin Raguž.

- Ovo je nastavak dobre tradicije jer želimo pomoći i barem malo razveseliti naše socijalno najugroženije sugrađane. Dosta je onih koji će božićne blagdane dočekati u nekom grču kako osigurati barem ono najnužnije na blagdanskom stolu. Stoga smo i pokrenuli ovu akciju i glavni je cilj pružanje pomoći i onima koji su u vrijeme blagdana nemoćni učiniti nešto više, istaknuo je Mato Nikše, predsjednik Općinske organizacije Mladeži Hrvatske demokratske zajednice BiH Čapljina, te posebno zahvalio čapljinskim gospodarstvenicima i umjetnicima kao i “starijim“ kolegama iz Općinske organizacije HDZ-a BiH Čapljina i članicama Općinske organizacije Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača“ Čapljina koje su ovih dana cijelo vrijeme na nogama u želji da se odrade i oni najsitniji detalji ovog velikog humanitarnog projekta.

Podjela ribe

- Uz ovu donatorsku večer slijedi nam i već tradicionalna podjela ribe našim sugrađanima na sam Badnjak te uručivanje novčanih donacija socijalno najugroženijim osobama u našoj općini. Naravno, sve to od ovih prikupljenih sredstava i uplata preko žiro-računa. Ove godine svoj su veliki doprinos dali i članovi Matice hrvatske, ogranak Čapljina, na čelu s predsjednikom prof. Antom Brkićem. Veliko hvala i našim vrijednim gospodarstvenicima i svima koji su na bilo koji način uključeni u našu akciju, rekla je Nives Rotim, dopredsjednica OO Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača“ Čapljina.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
23:53 17.12.2011.

po osobi il ......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?