PRORAČUN

Za predstavljanje RS-a u svijetu 7,5 milijuna KM

skupština RS
VL FOTO
23.02.2011.
u 09:16

Džombić je rekao kako je za ovu namjenu prošle godine izdvojeno 9 milijuna maraka, a ove godine će se izdvojiti 7,5 milijuna KM

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić potvrdio je jučer da je Vlada RS-a u proteklim godinama angažirala odvjetnički i ured za njeno predstavljanje u inozemstvu te da je u prošloj godini za te namjene iz proračuna izdvojeno oko devet milijuna maraka, a u ovoj 7,5 milijuna maraka.

Zastupnik Demokratske partije Dragan Čavić prethodno je postavio pitanje Džombiću u vezi s trošenjem proračunskih sredstava u protekle tri godine na financiranje skupine američkih odvjetnika.

“Tko je angažirao ove odvjetnike, tko je s njima potpisao ugovor i što su radili, kako im je ime, koliko su plaćani, kome su podnosili izvješće i iz kojih proračunskih rashoda su izmirivani troškovi njihova angažiranja i jesu li te iste obveze planirane i u ovoj godini“, upitao je Čavić Džombića tijekom prve točke sjednice Narodne skupštine RS-a. „Naravno da smo bili osigurali sredstva da angažiramo odvjetnički ured i ured za predstavljanje Vlade RS-a u inozemstvu, što je dalo rezultate”, rekao je premijer Džombić.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alen112
11:11 23.02.2011.

Pa naravno da su potrošili pametno ulažu novac zato imaju jake lobiste i kad je nekakav sastanak stranaca ili neki novi Butmir budite uvjereni da ako se Dodigu to nesviđa to neće ni proći. Dodig zna već unaprijed ishod dogovora i ti se taklo i radi a mi ćemo do tad zijevati u prazno i govoriti kako smo ugroženi i kako trebamo biti ravnopravni itd. A taj novac koji bi mogli uložiti u lobiranje a ne čekati neko čudo dokl se naši pošteni političari bogatemi zadovoljavaju nekakvim uhu ugodnim pozicijama a nemogu donijeti nikakvu važniju odluku.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?