PLAN

Za zapošljavanje žena predviđeno tijekom godine u FBiH 3.6 mil. KM

zene
10.03.2011.
u 09:52

Planom Federalnog zavoda za zapošljavanje predviđeno zapošljavanje 900 žena s evidencije nezaposlenih

Na internet-stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje objavljen je javni poziv za sudjelovanje u programu zapošljavanja i samozapošljavanja žena u 2011. Za taj program, koji će se realizirati posredstvom županijskih službi za zapošljavanje, financijskim planom Federalnog zavoda za zapošljavanje predviđeno je 3.600.000 KM za zapošljavanje 900 žena sa evidencije nezaposlenih.

Riječ je o programu koji je posebno namijenjen ženama, budući da njih na evidenciji nezaposlenih ima više nego muškaraca. Program podrazumijeva sufinanciranje poslodavaca u iznosu od 3.000 KM po osobi radi zapošljavanja žena iz ciljne skupine. Također, program predviđa i sufinanciranje samozapošljavanja žena u iznosu od 4.000 KM do 5.000 KM po osobi za nabavu sredstava za rad, opreme, repromaterijala, kao i za obrtna sredstva, i to za: poljoprivrednu djelatnost (stočarstvo, povrtlarstvo, voćarstvo, pčelarstvo ili druga grana poljoprivrede) u iznosu od 5.000 KM, zanatske djelatnosti (proizvodno i uslužno zanatstvo) u iznosu od 4.500 KM, seoski turizam ili druge djelatnosti u iznosu od 4.000 KM.

Potrebno je istaći da se žene prijavljuju i na ostale programe zapošljavanja i samozapošljavanja (mladi bez radnog iskustva, povratnici, Romi), koje Federalni zavod za zapošljavanje realizira samostalno ili uz podršku županijskih službi za zapošljavanje. Federalni zavod za zapošljavanje je i u 2010. godini realizirao program zapošljavanja i samozapošljavanja žena, kojim je omogućeno zapošljavanje 579 žena, a utrošeno 2.190.500 KM, navode iz Zavoda za zapošljavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?