Prvenstvo BiH

Za Zrinjski današnja utakmica protiv Borca prekretnica sezone

zrinjski
STOJAN LASIĆ
28.12.2010.
u 09:18

Utakmica s Borcem znatno će odrediti ambicije Zrinjskog. Ovaj susret bi trebao biti posljednji za Seada Hajrića, dok bi kao trener zadnji put na klupi trebao sjediti Boris Džidić

Košarkaši Zrinjskog danas će odigrati svoj zadnji susret u ovoj godini, ali i susret koji bi trebao u mnogočemu odrediti ambicije ovoga kluba u tekućoj sezoni.

Prekratnica

Zrinjski će danas u 18 sati dočekati sastav banjalučkog Borca. U slučaju pobjede mostarski sastav bi imao osnova težiti Ligi za prvaka, dok bi u slučaju poraza šanse za nastavak bh. košarkaškog natjecanja bile svedene na minimum.  

- Ovaj će susret i njegov ishod označiti mnogo toga u našem planiranju kupske strategije. Nadam se kako možemo kod kuće pobijediti Borac. Ako bi ih pobijedili s više od šest poena razlike tada bi to bio još veći uspjeh, jer bili bi uspješniji u međusobnom omjeru - kazao nam je v.d. trenera momčadi Zrinjskog Boris Džidić, koji inače par dana nije vodio momčad zbog bolesti. - S ekipom rade treneri Glibić i Princ i oni sasvim dobro znaju što im je čini. Nadam se kako ću biti sposoban prisustvovati sutra utakmici (nap. a. danas), jer zbog bolesti nekoliko dana već nisam bio u mogućnosti raditi, kazao nam je teškim glasom Džidić.

Odrednice

Nakon utakmice s Borcem, ovisno i ishodu, klub će povlačiti nove poteze.

- Zamisao je bila da novi trener preuzme momčad nakon susreta s Borcem, kako bi imao barem malo vremena da upozna momčad, jer svoj idući susret Zrinjski igra 12. siječnja u Balkanskoj ligi. U slučaju pobjede svaka naša iduća utakmica u prvenstvu bi bila ‘najvažnija’, ako bi izgubili, tada bi ostali gotovo bez šansi. Ovisno o tomu bi i angažirali trenera, naravno da nije isto birati trenera ako bi bili u igri za iduću fazu natjecanja ili ako bi ostatak natjecanja igrali bez izgleda za iduću fazu natjecanja. Susret s Borcem je prekratnica, nadam se da ćemo u tom slučaju imati pozitivan ishod - zaključio je Džidić.

Najbolji strijelac Zrinjskog u dosadašnjem tijeku sezone Sead Hajrić nakon susreta protiv KK Borac trebao bi završiti svoj boravak u Zrinjskom. Ovaj košarkaš u prosjeku je zabijao 16.8 poena te imao 7.3 skoka.

- Hajrić je s nama potpisao ugovor do konca ove kalendarske godine. Siguran sam kako će on i protiv Borca dati svoj maksimum i doprinos našoj igri - kazao je trener Džidić.

Nije poznato gdje bi u Poljskoj ovaj sjajni košarkaš mogao i nastaviti svoju košarkašku karijeru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije