Utapanja u Savi

Zabranio da mu šefovi upute posljednji pozdrav!

Utapanja
18.07.2012.
u 09:44

Ronioci izvukli i tijelo Ive Pejičića (49) iz Matića koji se utopio na umjetnom jezeru

Tragične vijesti o utapanjima u Posavini stižu jedna za drugom i ova pojava apsolutno je podigla na noge posavsku javnost. Događaji u posljednjih desetak dana, vezani za utapanje u rijeci Savi i okolnim jezerima sigurno zavrjeđuju da se o njima najozbiljnije očituju sociolozi i psiholozi, jer je sve poprimilo dosta širok razmjer. Svega nekoliko sati proteklo je od pokopa Marije Bernatović (64), čije je tijelo u subotu pronađeno u rijeci Savi, a već je oraškom okolinom prostrujala nova vijest o tragediji.

Utopio se u jezeru

Pripadnici Ronilačkog kluba Nemo iz Brčkog izvukli su tijelo 49-godišnjeg Ive Pejičića iz Matića koji se utopio na umjetnom jezeru u selu Matići kraj Orašja. Njegov automobil i odjevne predmete na obali jezera pronašli su lokalni ribari i čuvar jezera koji je i pozvao policiju. Pregledom njegova osobnog automobila utvrđeno je da pripada spomenutom Ivi koji je nedjeljno popodne proveo na jezeru. Stradali Ivo Pejičić bio je sudionik Domovinskog rata, a bio je zaposlen u oraškoj tvornici stočne hrane Mix. Ivo je bio neoženjen, živio je sam u kući, a u svojem osobnom automobilu ostavio je oproštajno pismo. Inače, prije nekoliko godina samoubojstvo s plinskom pištoljem počinio je njegov stariji brat Pejo.

- Njegov automobil “opel kadett” na obali jezera pronašao je 45-godišnji Joso Živković, umirovljeni policajac.

Došao je u obilazak ribnjaka, koji je privatni posjed i u kojem je zabranjeno kupanje i pecanje, te uočio automobil i papuče na obali, a zatim i oproštajno pismo u vozilu. Potraga za tijelom trajala je svega pet minuta, a tijelo su izvukli Neđo Mićić i Elvedin Osmanbašić. Našli su ga na dubini od šest metara, kazali su ronioci. Nesretni Ivo je živio sam u Oštroj Luci u kući koju je naslijedio od tetke. Bio je sudionik rata, a nakon napuštanja službe u vojsci zaposlio se u jednoj od oraških tvrtki. Njegova rodbina spominje da je u pismu izrazio nezadovoljstvo statusom u poduzeću i da je zatražio da mu nitko od šefova ne dolazi na sprovod koji je jučer obavljen na mjesnom katoličkom groblju u njegovim rodnim Matićima. Sve upućuje na tešku materijalnu situaciju.

Peta žrtva

Prema službenim podacima MUP-a Posavske županije, Ivo je peta žrtva utapanja u posljednjih deset dana na području Orašja i Domaljevca u posljednjih deset dana. Prije njega se u Savi kod Domaljevca utopio Damir Ćatić (30). Prošlog ponedjeljka mutna voda umjetnog jezera Špionice u Tolisi progutala je tijela 26-godišnjeg Ilije Klajića iz Donje Mahale i 23-godišnje Romane Rapatić iz Bjelovara, dok se u petak u Savi kod Donje Mahale utopila 64-godišnja Marija Bernatović, koja je sletjela biciklom u vodu. Prije njega utopili su se Damir Ćatić (30) iz Domaljevca, par Ilija Klaić (26) iz Donje Mahale i 23-godišnja Romana Rapatić iz Bjelovara, dok se u petak u Savi kod Donje Mahale utopila 64-godišnja Marija Bernatović iz Donje Mahale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije