NOVI ZAKON

Zabranjuju se klađenja oko članova Predsjedništva BiH

kladionica
Igor Kralj/PIXSELL
14.09.2010.
u 08:29

Zabranjuje se i otvaranje kladionica 100 metara od vjerskih, povijesnih i obrazovnih ustanova, navodi zakon

Nacrt zakona o igrama na sreću posebnu je pozornost posvetio pravilima kladionica i pravilima klađenja. Osim propisanog radnog vremena koje je od 7 do 23 sata svaki dan, kladionice su obvezne na vidnom mjestu istaknuti oznaku koja sadrži podatke o priređivaču, lokaciji, roku važenja, serijskom broju oznake.

Posebno odobrenje

Kada su u pitanju kladioničarske igre na sreću koje se priređuju putem SMS-a, iste se mogu priređivati u kladionicama koje imaju posebno odobrenje ministarstva za priređivanje ovakve vrste klađenja. Za izdavanje odobrenja potrebno je dostaviti i ugovor s telekom-operaterom. Isto tako, zakonom je propisano da se u kladionice u kojima su instalirani terminali za klađenje, ne smiju unositi tehnička pomagala prikladna za pribavljanje prednosti u igri. No, najzanimljiviji dio zakona odnosi se na članak koji propisuje da se na području Federacije BiH zabranjuju klađenja koja su u suprotnosti s odredbama ovog zakona i općim moralnim načelima. Naime, osim što se zabranjuje klađenje osobama mlađim od 18 godina, zabranjuju se i klađenja koja se odnose na rezultate izbora članova Predsjedništva BiH, predsjednika Federacije BiH, zastupnika za sve domove parlamenta, kao i za gradonačelnike te načelnike općina. Dakle, razvidno je da se u Federaciji po ovom zakonu zabranjuje klađenje na političare bez obzira kojoj razini vlasti pripadali.

Plaćanje naknada

Također se zabranjuje i otvaranje kladionica na udaljenosti 100 metara od vjerskih, povijesnih i obrazovnih ustanova. Igračima koji u tijeku igre prekrše pravila klađenja, priređivač može zabraniti daljnje sudjelovanje u klađenju igrama, kao i prisustvo u prostoru kladionice, odnosno terminala. Što se pak tiče financijskog dijela, za izdavanje odobrenja za priređivanje kladioničarskih igara na sreću, priređivač mora platiti godišnju naknadu koja iznosi 50 tisuća KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?