SUDBINA

Zahvaljujući facebooku
 i DNK analizi pronašla biološkog oca

sudbine
12.08.2012.
u 10:43

Nakon 40 godina Valentina upoznala oca Tomislava Ćabru

 

 

Zahvaljujući društvenoj mreži Facebook, Valentina Ćabro koja trenutačno živi u Dusseldorfu u Njemačkoj pronašla je svoga biološkog oca Tomislava Ćabru iz Travnika koji je 40 godina sumnjao da je to njegova kći iako je redovito uplaćivao alimentaciju svojoj bivšoj supruzi Ani.

Sumnje da Valentina nije njegova kći najviše je podgrijavala Tomislavova majka koja je živjela u blizini svoga sina tvrdeći da se Ana ljubaka s njegovim najboljim prijateljem. Nakon što je stigao rezultat DNK analize iz Sarajeva koji je potvrdio da je Tomislav biološki otac Valentine u 99,99 postotaka u domu Ćabro u Travniku sreći nije bilo kraja.

- Sjedio sam na kauču kad je netko pozvonio. Kako sam invalid, bez jedne noge, teško sam se pridigao da vidim tko je. Prvo sam pomislio da je netko od prosjaka i samo što nisam izustio koliko maraka treba da idu, na vratima se pojavila ženska osoba i kaže: “Ja sam Valentina Ćabro”. Umalo se nisam srušio uz vrata. Naravno, ostao sam iznenađen iako sam znao da će ona doći na moja vrata jer se dopisivala s mojom kćeri iz drugog braka preko Facebooka.
Nije me zagrlila niti poljubila. Ušla je u kuću i dogovorili smo se da idemo za Sarajevo i damo uzorke za DNK analizu. Htjeli smo da nakon 40 godina odagnamo sve sumnje. Ona je platila 250 KM za svoj nalaz, a ja 250 KM za svoj - govori nam Tomislav koji ponekad i zaplače jer je 40 godina života proveo u sumnji i neizvjesnosti je li Valentina njegova ili njegovog najboljeg prijatelja.

Neopravdane sumnje

Valentina Ćabro je sada već majka troje djece. Završila je studije. Govori pet jezika i bavi se plesom i koreografijom. Za oca je saznala kada je pregledavala obiteljske fotografije kod svoje majke Ane koja je rođena u Bugojnu, kao i Valentina.

- Kada sam pregledavala fotografije, tatine oči su mi posebno ostale u sjećanju. Te oči od svojega oca ja sam uvijek nosila u sebi. Kad je on otvorio vrata i mene je zagledao, ja sam vidjela te oči. Ja sam rekla pa to je moj otac. Danas sam zvala djecu i rekla im da sam im pronašla dedeka. Svi su sretni - govori nam Valentina Ćabro, koja je posebno radosna što je DNK analiza potvrdila da je njezin otac neopravdano sumnjao u njezinu majku, a svoju suprugu Anu.
- Moja majka je stanovala u stanu nasuprot nas u Njemačkoj. Samo nas vrata dijele. Često mi je znala provući sumnju u vjernost moje žene. Moja duša sada je mirna jer konačno znam pravu istinu - dodaje Tomislav.

Kako smo pratili razvoj ove priče od njezinog početka jer je to Tomislav tražio, a ništa protiv nije imala ni njegova kći Valentina, prije nego će nalazi DNK stići iz Sarajeva pitao sam Tomislava što ako nalazi potvrde da Vi niste biološki otac od Valentine?
Tomislav je kao izbezumljen počeo vikati: “Ubit ću onoga gada (misli na svoga prijatelja) koji mi je uništio život. On će pod zemlju a ja u zatvor”!

Javna isprika

Međutim, kada je stigla potvrda da je Tomislav zaista biološki otac Valentine, donedavno osvetnička priča dobila je svoj mirovni dijalog.
- Javno ću se ispričati svome prijatelju i pozvati ga na veselje koje ću uskoro prirediti. Zaista sam živio 40 godina u zabludi da me žena prevarila s najboljim prijateljem. Moja pokojna majka je kriva - kroz suze govori nam Tomislav. Valentina Ćabro, kao i njezin otac Tomislav, voli motocikle, bicikle, sport. Pokazao joj je Tomislav svoje bicikle među kojima je i onaj s kojim je sedamdesetih godina osvojio titulu prvaka u BiH, ali i onaj s kojim je tjerao medvjeda u području Galice na Vlašiću.
Ljubav kćeri i oca uskraćena je za 40 godina. Pretvorena je u vrijeme brige, straha, neizvjesnosti i sumnje. Ali sada je tome kraj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?