Gradski derbi

Zaim: Teško se vaditi na Zrinjskom. Maka: Imamo bolju momčad

Velež
23.11.2012.
u 10:37

Od kada su karijeru završili Ivanković i Zaimović, mostarska škola nogometa nije uspjela izbaciti igrača njihove kvalitete, ili nekoga tko bi mogao biti na njihovu tragu

Gradski derbiji Zrinjskog i Veleža po svemu su posebne utakmice.

Zajedno počeli karijeru

Derbi je na žalost često padao u drugi plan zbog stvari koje su se najčešće događale oko tribina, ali na terenu su te utakmice znale donijeti puno uzbuđenja. Dva igrača koji su definitivno obilježili te utakmice, bili su sada već bivši kapetani rivala Mario Ivanković i Dženan Zaimović. Spomenuta dvojica možda su i posljednje mostarske “igračine” koje su igrale na derbiju. Ivanković i Zaimović zajedno su karijeru počeli u omladinskoj školi Veleža. Svojom su igrom, pogocima, asistencijama donosili prevage. Ivanković nakon karijere nije nastavio raditi u Zrinjskom, dok je Zaimović član stručnog stožera prve momčadi Veleža.

- S novom upravom kluba sam odmah izgladio nesuglasice koje sam imao s prijašnjom Upravom. Dogovorili smo se sve za minutu. Istina, ponuđeno mi je mjesto jednog od trenera u omladinskoj školi, ali taj poziv me ne privlači i tu se trenutačno ne vidim. Imam obećanja da bih u uskoro mogao dobiti neki angažman vezan uz sport, gdje bih iskustvom i znanjem mogao dati doprinos, kazao nam je Ivanković. Zaimović je upravo s Ivankovićem pratio susret Zrinjskog i Zvijezde u Kupu.

- Zrinjski je kvalitetna momčad. U ovom trenutku imaju širi raspon igrača nego mi. Na klupi imaju trenera Dragana Perića, kojeg veoma cijenim. Teško se vaditi na Zrinjskom. Ova pobjeda protiv Zvijezde će im dati polet, ali nama isto ne preostaje ništa drugo nego da naše neuspjehe na domaćem terenu probamo kompenzirati dobrim rezultatom pod Bijelim brijegom, kazao nam je Zaimović.

Bez tenzija

Oba bivša kapetana se slažu kako ovaj derbi što više treba gledati kroz prizmu nogometa i sporta.

- Iako je ovo uvijek poseban susret, tenzija kakvih je bilo nekad sigurno neće biti. I dobro je što ovo sve više postaje istinski sportski događaj. Ljudi u ovom gradu opterećeni su svojim problemima, teškom svakodnevicom i ne znam komu je onda stalo do pravljenja problema. Ja se osobno nadam kako će nedjeljni derbi biti praznik nogometa. Nadam se kako će Zrinjski ostvariti pobjedu, jer po onomu što znam o ove dvije momčadi smatram kako je naša momčad kvalitetnija. Ako pristup bude kao i ovaj protiv Zvijezde, tada ne sumnjam u uspjeh - dodao je Ivanković. Već dugo vremena iz omladinskih škola Zrinjskog i Veleža nije izašao igrač Makine ili Zaimove (nadimci Ivankovića i Zaimovića) kvalitete.

- Naši se igrači gube između 18 i 20 godine. Puno u tom razdoblju potenciraju rad na snazi. Zrinjski ima neke igrače poput Arežine, koji je doveden u juniore, pa je nakon par godina napredovao dovoljno za prvu momčad. Mi takve uvijete nemamo, ali je činjenica kako svaka generacija izbaci potencijal. I naša je odgovornost što domaće škole ne rade baš najbolje, ali problem je i često što se mladi zadovolje s time da su ušli u prvi tim. Složeno je to pitanje. Na razvoj naših igrača i utiče puno drugih stvari, ali je činjenica kako ne uspijevamo dovoljno razviti ovdašnji talent - tvrdi Zaimović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije