NAKON IZBORA

Zajedno u vlasti do ostvarenja federalne jedinice

sestorka
VL FOTO
05.10.2010.
u 07:49

Ovo opasno poigravanje s etnički protkanom demokracijom pokazalo je svu apsurdnost izbornoga sustava i opasnosti da se ozakoni sustav prijevara i političkog nasilja nad cijelim narodima

Bosnu i Hercegovinu očekuju četiri vrlo burovite godine koje će zbog nekoliko pokušaja zloporaba brojnijeg naroda da utječu na većinsku političku volju malobrojnijih zasigurno rezultirati radikaliziranjem situacije. Kod Hrvata se to potvrdilo i u praksi. Iako su im brojni prigovarali, pa i najveći autoriteti da će biti odgovorni ukoliko se podijele i ne ponude zajedničke predstavnike potvrdilo se da im brojniji Bošnjaci mogu nametnuti političku volju i da svi budu zajedno.

To se potvrdilo u izboru Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, ali i vrlo vjerojatno u izboru potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda. Kao što se nikome ne može osporiti legalitet, pa čak niti tražiti je li u pitanju genetski Hrvat, nije ‘ništa sporno’ niti to što će Emil Vlajki po jučerašnjim pokazateljima sjediti u Banskim dvorima.

Ovaj sveučilišni profesor je bio Miloševićev savjetnik za vrijeme suđenja u Haagu i smatra kako je Milošević jedna od najgrandioznijih političkih pojava u bivšoj Jugoslaviji. To Hrvatu Vlajkiju valjda nitko navikao na demokratske principe neće zamjeriti! Slično se pokušalo s jedne strane usmjeriti dio bošnjačkih glasova i kako bi se utjecalo na izbor člana bh. Predsjedništva iz Republike Srpske.

Ovo opasno poigravanje s etnički protkanom demokracijom pokazalo je svu apsurdnost izbornoga sustava i opasnosti da se ozakoni sustav prijevara i političkog nasilja nad cijelim narodima. Kod Bošnjaka pobjednik na izborima je SDP koji je, čini se, već pripremio crveno-zelenu koaliciju, koja je i bila ključna za ove prijevare, kod Srba to je Dodikov SNSD, a kod Hrvata HDZ BiH.

Iako su ove stranke pobjednici neizvjesno je tko će činiti vlast od županija, na entitetskoj razini te u državi. No, unatoč uvjetnoj pobjedi HDZ-a BiH koji je osvojio 130.000 glasova nasuprot drugog bloka, Hrvati iz posljednjih izbora moraju izvući pouke i povući teške političke poteze. Za početak to je dogovor o svehrvatskoj koaliciji i dogovor o uspostavi zasebne federalne jedinice.

Ključne riječi

Komentara 5

MI
mitar
11:10 05.10.2010.

Jeb*** vas takva federalna jedinica.

SC
schwabo
12:11 05.10.2010.

\"To Hrvatu Vlajkiju.........\" Prof. Emil Vlajki nikad se nije izjasnjavao Hrvatom nego kao Zidov. Neznam odkud odjedanput on Hrvat. (Valjda zato sto se rodio u HR) Jadni Hrvati u BiH kad ih takvi predstavljaju

NA
nacionalnifront
14:53 05.10.2010.

do prije tri dana bio sam protiv podjele BiH, ali nakon ovakve prevare Hrvata, po kojem ispada da je Zenica grad sa najviše Hrvata u tzv. Federaciji i tzv. BiH stvarno sam mišljenja da hitno treba treći entitet. BTW ispada da izmišljena podjela BiH koju su na salveti nacrtali Tuđman i Milošević uopće nije bilo ludo riješenje. Narod u Bosni bi bolje živio nego danas i imao bi barem nekakvu perspektivu. Bih treba urediti kao što je bila do prvog svjetskog rata, samo da sada bude pod patronatom EU. Nije država za Bosanca

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?