VRIJEME JE

Zakonom zaustaviti rušilačko divljanje cijena u BiH

Trgovina
Antonio Bronić
24.02.2011.
u 10:27

Imenovan je dr. Stjepo Pranjić za privremenog predsjedatelja sjednicama Vijeća za zaštitu potrošača BiH

Na samom početku 9. sjednice Vijeća za zaštitu potrošača Bosne i Hercegovine dr. Stjepo Pranjić imenovan je za privremenog predsjedatelja sjednicama Vijeća za zaštitu potrošača BiH, a zbog prestanka funkcionalnog mandata ranijeg predsjednika. Na toj sjednici, pored ostalog, jednoglasno je usvojen prijedlog državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača BiH za 2011. godinu.

Usvajajući ovaj prijedlog, zaključeno je da je temeljem odredbi Zakona o zaštiti potrošača BiH, a i faktično (logično) za isti neophodno osigurati optimalna sredstva iz proračuna, koja su predviđena programom Vijeća ministara BiH, odnosno u proračunu BiH. Istaknuto je da u dosadašnjoj praksi donošenja programa, nisu bila osigurana sredstva iako su predviđena istim za njegovu provedbu.

Usvojena je i Informacija o realizaciji Državnog godišnjeg programa za zaštitu potrošača za 2010. godinu, s tim da je potrebno potpunu informaciju, u pismenom obliku, dostaviti na sljedeću sjednicu. Vijeće za zaštitu potrošača BiH je zauzelo stav da je neophodno da svi ovlašteni subjekti, prvenstveno Vlade (entiteta i Brčko Distrikta) BiH, na tržištu brašna i proizvoda od brašna i ostalih prehrambenih namirnica, donesu učinkovite privremene mjere na temelju mjerodavnih zakona (npr. Zakon o kontroli cijena) radi zaustavljanja rušilačkih tržišnih djelovanja, u smislu divljanja cijena, predmetnih proizvoda, roba i usluga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?