goran burušić:

'Žao mi je što sam rekao da je obijest bila jedini motiv bombaša'

bomba, Trg (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
30.01.2013.
u 13:44

– U trenutku davanja izjave nisam ni želio ni smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još uvijek predmet istraživanja, a što sam dao naslutiti kada sam govorio da je to jedan suludi čin – kazao je Burušić

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić uputio je u srijedu ispriku javnosti jer je, rekavši da je motiv bombaškog napada na Trgu bana Jelačića bila obijest, naveo na zaključak da je to bio jedini razlog za izvršenje tog čina.

MUP podsjeća da je Burušić spornu izjavu dao na konferenciji za medije u nedjelju u povodu dovršenog kriminalističkog istraživanja vezanog za eksploziju 23. siječnja.

– Točno je da sam izjavio kako je bila riječ o obijesti počinitelja, a što je u javnosti dovelo do zaključka da je to bio jedini motiv za počinjenje ovog djela. Ispričavam se javnosti zbog te nedorečenosti, no u trenutku davanja izjave nisam ni želio ni smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još uvijek predmet istraživanja, a što sam dao naslutiti kada sam govorio da je to jedan suludi čin. U svakom slučaju, ta okolnost ni na koji način ne utječe na postojanje svih konstitutivnih elemenata kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, dogovora za počinjenje kaznenog djela (njih petorica) te nedozvoljenog posjedovanja, izrade, nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari i pomaganja u počinjenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (jedan počinitelj), za koja su počinitelji prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu – objasnio je Burušić.

>>Bombaši s Trga uhićeni dok su išli na svadbu u BiH

>>Burušić: Ne bih danas tu sjedio da sam branio Milana Bandića

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije