Dom zdravlja Sarajev

Zaposlio 587 djelatnika i oštetio Sarajevo za 16,3 milijuna maraka

Dom zdravlja u opcini Novi grad
07.02.2012.
u 11:44

U tri godine petero vodećih dužnosnika u Domu zdravlja u Sarajevu bez natječaja zapošljavali ljude

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Županisjkom tužiteljstvu u Sarajevu kaznene prijave za zloporabu položaja i ovlasti protiv pet dužnosnika Doma zdravlja županije Sarajevo zbog zapošljavanja prekobrojnih djelatnika čime je županijski proračun oštećen za najmanje 16,3 milijuna maraka, priopćili su iz Uprave federalne policije. 
Građani bez medicinske usluge
Prijave su podnesene protiv osoba kojima se navode tek inicijali (S.T, K.K, E.N.E, R.V. i S.T.) iz Sarajeva. Istražitelji su utvrdili da postoje sumnje da je prvoprijavljeni, u razdoblju 2007-2010. godina, iskorištavajući službeni položaj ''Dom zdravlja Županije Sarajevo'', kao ovlaštena osoba zloporabio položaj, jer je suprotno Pravilniku zaposlio veći broj radnika od broja koje Zavod zdravstvenog osiguranja Županije priznaje i financira, te je dio sredstava doznačenih od Zavoda, na ime ''materijalnih troškova'' preusmjerio na isplatu plaća, doprinosa i ostalih naknada. Time je oštetio osiguranike Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Sarajevo i ''Dom zdravlja Županije Sarajevo'' za ukupni novčani iznos od 16,387 milijuna KM. To je za posljedicu imalo nepružanje adekvatne i kvalitetne usluge zdravstvene zaštite osiguranicima Zavoda usljed nedostatka medicinskog materijala, te stvaranje dugova prema dobavljačima.
Zapošljavanje preko reda
Također, suprotno odredbama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba u Županiji Sarajevo prvoprijavljeni je uskratio i ograničio pod jednakim uvjetima pravo na slobodno zapošljavanje nezaposlenima koji se vode na evidencijama Službe za zapošljavanje Županije, na način da je u ''Dom zdravlja u Sarajevu'' zaposlio 587 osoba, praveći pri tome diskriminaciju među nezaposlenima odgovarajućeg stručnog profila i stupnja školske spreme. Ostali prijavljeni dužnosnici sumnjiče se za pomaganje u zapošljavanju i prikrivanju nelegalnog zapošljavanja djelatnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?