Challenge kup

Zaslužile su mnogo više nego što im država daje

Rukomet
12.02.2013.
u 10:43

Pinjuh: Napravili smo veliki rezultat. Naša je namjera bila da se plasiramo u četvrtfinale Challenge kupa, i to smo učinili

Ulaskom u četvrtfinale Challenge kupa rukometašice mostarskog Zrinjskog napravile su najbolji rezultat klupskog ženskog rukometa u BiH. Makedonke, njihov protivnik u osmini finala, morale su Mostarkama stisnuti ruku, plemkinje su zasluženo prošle dalje.

Makedonke ‘pometene’

U prvoj utakmici, nošene podrškom prepunih tribina Mostarke su “pomele” ekipu Kumanova pobijedivši s 12 golova razlike (30:18). U drugoj utakmici plemkinje su igrale onoliko koliko treba, a trenerica Ana Papak dala je šansu i mlađim rukometašicama. Makedonke su u uzvratu “slavile” (29:31), ali s obzirom na ukupni rezultat, to im je slaba utjeha. - Napravili smo veliki rezultat. Naša namjera je bila da se plasiramo u četvrtfinale, i to smo i uradili. Angažiranom igrom prvu smo utakmicu dobili i više nego uvjerljivo, tako da smo u drugoj dali priliku i mlađim igračicama da osjete atmosferu euronastupa - kazao je u izjavi za naš list predsjednik HŽRK Zrinjski Dragan Pinjuh. Organizacija susreta bila je na visokoj razini, svi uvjeti koje traži IHF su ispoštovani, Zrinjski se pokazao kao dobar domaćin. - Što se organizacije tiče, mislim da smo dobili čistu desetku, sve je proteklo u najboljem redu, a zadovoljni su bili i delegat i suci i gosti iz Makedonije - ističe Pinjuh. Što se tiče same igre, mora se priznati kako je trenerica HŽRK Zrinjski Ana Papak svoju ekipu odlično pripremila za susret s Makedonkama. Posebno je to bilo uočljivo u prvoj utakmici, gdje je, osim tjelesne, bila uočljiva i bolja psihološka pripremljenost Mostarki. Rezultat toga vidljiv je i u rezultatu utakmice, 12 poena prednosti teško da bi ispustila ijedna ozbiljnija ekipa.

Prva utakmica presudila

- Pripremali smo se za njih 40 dana, samo smo o njima razmišljali, trenirali, a kad je došla utakmica, onda smo dali sve od sebe. Prva utakmica bila je presudna, tako da smo, zahvaljujući rezultatu, u drugoj mogli i improvizirati. Dala sam prigodu i mlađim igračicama da vide kako je igrati međunarodne susrete jer doći će vrijeme kada će i one biti nositeljice igre - kazala je za naš list trenerica Ana Papak. Najbolja igračica Zrinjskog Ivana Mlakić u prvoj je utakmici povukla za cijelu ekipu, u drugoj je njezin učinak izostao. - Na Ivani je uvijek velika odgovornost, a u drugoj utakmici Makedonke su joj namijenile ‘flaster’, tako da je i to, a i umor, razlog njezinog skromnijeg učinka. Međutim, ne sumnjam u nju, ona povuče uvijek kada je potrebno - kazala je Papak. Osim Zrinjskog, plasman među osam najboljih ostvarili su Fantasyland - Samobor iz Hrvatske, dva poljska kluba Kielce i Politechnika Koszalin, češki Banik Most, francuski Nimes, švedski Höör te turski Uskudar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije