Vladimir Vukčević:

Završili smo velik posao, ali Haag neće odustati od Hadžića"

mladić (1)
Pixsell
01.06.2011.
u 07:35

- Goran Hadžić ostao je na slobodi. Nisu to novi pritisci, to je stari zahtjev, kaže Vukčević

- Završili smo velik posao, ali još je jedno ime na našoj listi. Haag neće odustati od zatvaranja kompletne priče o suradnji Srbije s Haagom. Goran Hadžić ostao je na slobodi. Nisu to novi pritisci, to je stari zahtjev. Serge Brammertz, čestitajući mi na Brijunima, rekao je da sada mora pisati novo izvješće UN-u - rekao je tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević nakon izručenja Ratka Mladića Haagu. On drži da je uspješnosti akcije sigurno doprinijelo to što se sve odvijalo daleko od očiju javnosti.

- Zanimljivo je da nakon uspješne operacije dolaze i teorije zavjere koje su pratile i Karadžićevo uhićenje. Rusi su ga doveli, radio je na građevini, inscenirano je uhićenje.To je rezultat strpljivog i profesionalnog rada Akcijskog tima i službi sigurnosti - rekao je Vukčević i ponovio da će tužiteljstvo istražiti tko je sve pomagao Mladiću u skrivanju, "pogotovo one za koje se sumnja da su to radili u strukturama vlasti".

U povodu tužbe Mladićeve obitelji za vraćanje novca koji je oduzet prilikom jedne od pretraga njihove kuće, pod obrazloženjem da je bio namijenjen pomaganju skrivanja haaškog optuženika, Vukčević je rekao kako "pomaganje članu uže obitelji nije kazneno djelo".

- Sada je očito da je obitelj pomagala Mladiću u skrivanju budući da je lociran u kući svog bliskog rođaka. Sud će odlučiti o eventualnom vraćanju oduzetog novca, s tim da je u tijeku pretkazneni postupak protiv određenog broja osoba iz Srbije za sudjelovanje u ubijanju ratnih zarobljenika u Srebrenici - pojasnio je Vukčević.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?