već 36 sati

Zbog pogrešnih viza: Stjuardese iz Srbije zatočene u Abu Dhabiju!

zrakoplov
DPA/PIXSELL
22.10.2013.
u 13:54

Devetero stjuarda i stjuardesa zatočeno je po povratku s leta u okviru obuke. Ispostavilo se da su umjesto potrebnih multiviza (koje omogućavaju više ulazaka) imali obične vize s kojima su već ulazili u zemlju što nije dozvoljeno

Devetero stjuardesa i stjuarda zarobljeno je posljednjih 36 sati u zračnoj luci u Abu Dhabiju, javlja Telegraf. Svi oni zatočeni su po povratku s leta u okviru obuke zato što se naknadno ispostavilo da su umjesto potrebnih multiviza (koje omogućavaju više ulazaka) imali obične vize s kojima su već ulazili u zemlju. Kako s tim vizama drugi ulazak u zemlju nije bio moguć, bivši “jatovci” sada su suočeni i s mogućim uhićenjem.

Turistička viza za Emirate vrijedi 30 dana i s njom je moguće jednom ući i izaći u zemlju. Ali jednom kada se zemlja napusti, u nju se nositelj vize ne može vratiti sve dok ne istekne taj rok od 30 dana.

– Zarobljeni smo ovdje već 36 sati i više ne znamo što učiniti. Stvari su nam u hotelu, a ne možemo se ni vratiti nazad u Srbiju. Nadamo se da će ova drama čim prije biti okončana iako smo čuli da nam prijeti čak i uhićenje – kazala je Telegrafu jedna od stjuardesa. Ispričala je i da joj je jučer prišla jedna koordinatorica Etihada, navodno Makedonka, koja je zatočenim radnicima kazala da se ne brinu te da će im u slučaju uhićenja ''Etihad'' pomoći.

– Rekla nam je da će pokušati riješiti problem i vratiti nas u Srbiju, a budemo li uhićeni, da će nas izvući iz pritvora. To nas je potpuno obeshrabrilo – kazala je stjuardesa i dodala da je još jedna skupina stjuardesa iz Srbije također odletjela na probni let. Pretpostavlja da će i one biti zatočene nakon povratka.

>>Dječak zbog straha od letenja 18 mjeseci bio u Abu Dhabiju

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?