ODLUKOM NADZORNOG I IZVRŠNOG ODBORA KLUBA

Zdravko Mamić: Jurčić više nije trener Dinama

Zdravko Mamić (1)
Igor Kralj/Pixsell
07.12.2011.
u 22:55

Sram me zbog načina na koji smo završili sezonu. Ispričavam se navijačima za ovu sramotu koju smo nanijeli njima i klubu - poručio je Mamić.

Pred novinare je došao izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić i rekao:

– S velikom tugom i žaljenjem kažem da smo jako teško doživjeli ovaj poraz, jedan od najvećih u Dinamovoj povijesti. Na utakmici je bio gotovo kompletan Izvršni i Nadzorni odbor kluba, većina ljudi tražila je hitni sastanak, sjeli smo za stol i odlučeno je da se raziđemo s trenerom Jurčićem – rekao je Mamić i nastavio:

– Osobno, posebno mi je teško zbog te odluke, jer sam na dan utakmice bio na ručku s Jurčićem i razgovarali smo o budućnosti, dogovarali smo pripreme za sljedeću sezonu... Znači, rastanak s trenerom nije nam bio ni u zadnjim primislima! Ali, utakmica je sve promijenila i takav je jedinstveni stav Izvršnog i Nadzornog odbora, pa je Jurčićev ostanak na klupi jednostavno bio neobranjiv – rekao je Mamić, potom je napravio korak-dva i vratio se pred mikrofone:

– Imam potrebu reći nekoliko riječi kao čovjek. Na kraju svega ipak me stid i sram zbog načina na koji smo završili sezonu. Ispričavam se navijačima, nisam sklon jeftinoj demagogiji i uvijek govorim ono što mislim. Dakle, ispričavam se navijačima za ovu sramotu koju smo nanijeli njima i klubu i pronaći ćemo neki dodatni način da se i dodatno ispričamo našim vjernim navijačima – na kraju je izgovorio Mamić i vratio se u klupske prostorije.

Bila je to, eto, očekivana odluka, iako su neki klupski operativci, očito neupućeni u stanje u klubu, desetak minuta prije Mamićeva istupa govorili o “izvlačenju pouka” i o tome da bi “bilo deplasirano sad mijenjati trenera”!

Bilo bi zapravo deplasirano ostaviti ga na klupi, jer je očito da ne postoji kohezija u svlačionici, očito je da ne postoji nikakav fluid između trenera i igrača!

A kad je tako, onda se potezi znaju – ne može se, naime, promijeniti 20-ak igrača, nego tada u pravilu glavu gube treneri...

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

_

Jurčić: Barem su mladi igrači dobili iskustvo

Samo nešto ranije Jurčić je mirno analizirao utakmicu, razlagao što se događalo, pričao o mladim igračima... No ne i o tome da bi možda bilo u redu, barem ponuditi ostavku....

- U jednoj utakmici smo odigrali dvije utakmice, u prvom dijelu se ravnopravno nosili s Lyonom, no onda nam je isključen baš Leko, zbog čega smo ostali bez igrača na defanzivnoj poziciji - prepričavao je utakmicu plavi coach pred kamerama HRT-a.

Jurčić tvrdi kako mu je momčad bila umorna, a da s igračem manje bilo teško odgovoriti rastrčanom Lyonu.

- Crveni karton Leki bio je isforsiran. Mi smo kroz Ligu prvaka barem promovirali neke nove igrače koji su stekli iskustvo.

Činjenica je da smo statistički najlošija momčad LP-a u povijesti.

- No ima i dobrih strana ove priče, a to je da će nam ovo biti dobra škola. Ovi su rezultati bolni, ali ako izvučemo pouke, onda sve ovo ima smisla. Preuzimam dio odgovornosti na sebe, ne želim pobjeći od toga, no mislim da se teško moglo više, jer upali smo u možda i najtežu skupinu. Imali smo puno problema, loših stvari u svlačionici, i zato smo pali u formi u ovom dijelu Lige prvaka - zaključio je Jurčić, ispostavit će se to kasnije i zadnju izjavu kao trener Dinama.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar vkv353
vkv353
10:39 08.12.2011.

neka je dinamo dobio po guzici ni j to hnl da kad ne ide onda će suci odraditi u korist dinama da su barem još koji gol dali

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije