Odluka Suda

Zeničanin uhićen jer je bludničio pred 12-godišnjom nećakinjom

zenica
Enes Begičević
05.04.2012.
u 13:07

Saliha D. iz Zenice uhitili zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio produženo kazneno djelo bludne radnje

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici odredio je osumnjičenom Salihu D. (62) iz Zenice mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana. Naime, Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije je uputilo sucu za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenog Saliha D. iz Zenice, zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio produženo kazneno djelo bludne radnje.

Žrtva maloljetna

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u razdoblju od studenoga 2011. godine pa do sredine ožujka 2012. godine, u svojoj kući u Zenici, u namjeri da zadovolji svoju pohotu više puta bludničio pred malodobnom dvanaestogodišnjakinjom. Nakon podnošenja prijave nadležnoj policijskoj upravi, protiv šezdesetdvogodišnjeg Saliha D. iz Zenice pokrenuta je istraga zbog osnovane sumnje da je u više navrata vršio bludne radnje pred kćeri svoga brata. Osumnjičeni je uhićen i priveden u prostorije za privođenje PU-a I., gdje je obavljena kriminalistička obrada slučaja. Prema službenom policijskom izvoru, tijekom obavljanja istražnih radnji “zbog zaštite maloljetnog djeteta, u skladu sa zakonskim propisima, bit će isključena javnost”.

Trideset dana

Nakon što je slučaj predan u nadležnost Županijskog tužiteljstva ZDŽ-a u Zenici nastavljene su daljnje istražne aktivnosti, a županijski tužitelj je zatražio mjeru pritvora za osumnjičenu osobu, što je sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici odobrio i kao prvu mjeru odredio pritvor do 30 dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije