Snimka potjere

Ženu kod Bijele kuće ubili policajci, u autu bila i kći (1)

miriam carey
Facebook
Autori: ba/VLM, i.kri/VLM
04.10.2013.
u 08:49

Njezina jednogodišnja kći Erica je pronađena u automobilu. Policija u autu nije pronašla oružje

Američka policija je izvijestila da se dogodila pucnjava blizu zgrade Senata na Capitol Hillu u Washingtonu.

Reuters piše da je Senat na kratko zaključan nakon što su se pucnjevi odjeknuli izvan zgrade. ABC piše da je žena pokušala probiti zaštitnu ogradu Bijele kuće te da su je potom ubili policajci. U incidentu je ozlijeđen jedan policajac. Odmah nakon incidenta, policajci su krenuli u potjeru za automobilom te su ga sustigli blizu Capitol Hilla i ubili ženu.

Postporođajna depresija

Žena nije imala osobnu iskaznicu te nije mogla odmah biti identificirana. Policajci su kasnije potvrdili da je ubijena 34-godišnja majku imena Miriam Carey iz Stamforda, na koju je auto registriran, prenosi Huffington Post. Policija i FBI ubrzo su ogradili i pretražili kuću u Stamfordu u Connecticutu za koju se vjeruje da je dom ubijene, izvijestili su dužnosnici.

Njezina jednogodišnja kći Erica je pronađena u automobilu. Policija u autu nije pronašla oružje. U incidentu su ozlijeđena dvojica policajaca, a oštećeni su i policijski automobili.

Što je navelo Miriam Carey da se iz Stamforda odveze u više od 400 kilometara udaljeni Washington i krene prema Bijeloj kući? Policajci su naveli kako je u prošlosti imala mentalne bolesti, no nisu naveli detalje, prenosi Daily Mail. Njezina majka Idella Carey rekla je kako je Miriam imala postporođajnu depresiju nakon rađanja u kolovozu 2012. godine.

Nema dokaza o terorističkom činu

Agenti Tajne službe su pratili osumnjičenu od Bijele kuće do Capitola. Jedan agent u označenom vozilu Tajne službe je ozlijeđen kada je automobil kojim su ganjali ženu s tla podigla elektronička barikada koja se dignula iz zemlje. Očevidac Terry Gainer je kazao da je žena dva puta automobilom obišla spomenike ispred Capitol Hilla.

- Tada se okrenula prema Capitol Hillu te su je policajci i agenti Tajne službe ubili - rekao je Gainer. Automobil osumnjičene se zabio u automobil te ga je zaustavila ograda blizu zgrade Hart senate. Policajci su imali dopuštenje za pucanje u automobil osumnjičene.

Blizu zgrade su odmah dojurila vozila Hitne pomoći nakon što su preko sistema uzbunjivanja rekli ljudima da se sakriju gdje jesu zbog pucnjave. Na mjestu događaja su stigli i agenti FBI-ja.

Šef capitolske policije Kim Dine rekao je kako nema dokaza da je riječ o terorističkom činu, no šefica gradske policije Cathy Lanier rekla je kako se ne čini ni da je riječ o nesreći.

>>Chicago: Upucano 12 ljudi, 3-godišnje dijete u teškom stanju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije