U Kerempuhu

Zijah Sokolović predstavlja cabaret "Međuigre"

Zijah Sokolović
pixsell
02.10.2013.
u 23:30

Sokolovićeve „Međuigre 0-24“ na književno-kritički-satirički način komentiraju aktualne političke događaje i društvena stanja, a na programu su u subotu, 5.listopada u 23 sata

Satiričko kazalište Kerempuh ove sezone slavi pedesetu godinu svojeg postojanja, a publiak će to prvenstveno osjetiti po bogatom repertoaru. Tako već sada u listopadu počinje program na Noćnoj sceni Kerempuha čiji je cilj kroz kabaretsku formu progovoriti o ozbiljnim društvenim problemima.

Sociolozi i znanstvenici danas u mnogobrojnim istraživanjima i analizama tvrde da je društvo onoliko zrelo koliko ima cabareta. Njegov je cilj da  publiku ne samo potiče,nego da na nju i utiče. Stoga  Noćna scena Kerempuha otvara prostor vrsnoj glumačkoj igri snažnih autorskih osobnosti. Publika će na njoj  uz „Cabaret Chishche Lishche“ koji je tijekom prošle sezone već osvojio mnogobrojne obožavatelje,  imati priliku vidjeti i dva nova naslova. Prvi kao autor, redatelj i izvođač potpisuje jedan od najvećih majstora monodrama, Zijah Sokolović. Njegove „Međuigre 0-24“ na književno-kritički-satirički način komentiraju aktualne političke događaje i društvena stanja, a na programu su u subotu, 5.listopada u 23 sata.

Drugi naslov je „Postdiplomsko obrazovanje“,  projekt Vilima Matule i Siniše Labrovića, u režiji Borne Armaninija i izvedbi Vilima Matule, koji na urnebesno duhovit način progovara o trenutno najperspektivnijem zanimanju u Hrvatskoj – zanimanju kriminalca.

\"Cabaret Chische Lishce\" pogledajte u subotu, 12. listopada u  23 sata, a „Postdiplomsko obrazovanje“ je na programu u subotu 19.listopada, također u 23 sata.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije