Međugorje

Životno iskustvo uz duhovnu podlogu za 150 polaznika

Seminar
Marijan Sivrić
11.05.2013.
u 09:37

Velika posjećenost seminara, mnoštvo osoblja iz Hrvatske, posebno iz Splita

Danas završava četverodnevni međunarodni duhovni seminar za liječnike i medicinsko osoblje koji se održava u Međugorju.Na seminaru sudjeluje 150 sudionika iz 15 zemalja svijeta od kojih je najveći broj iz Slovačke.

Bogati sadržaj

Veći broj liječnika i medicinskog osoblja na ovaj skup stigao je iz Hrvatske, i to iz Zagreba, te posebice iz Splita. Tema ovog seminara, koji je prvi put održava u Međugorju, je: “Duhovna obnova za dušu i tijelo“ Osim na predavanjima sudionici seminara svaki dan sudjeluju na večernjem molitvenom programu molitvi krunice, misnom slavlju, te klanjanju Isusu u presvetom oltarskom sakramentu. Predavači na seminaru su fra Ante Vučković, član franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Dekan je i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu gdje predaje na filozofskom odsjeku.Voditelj je duhovnih vježbi, seminara i duhovnih obnova i fra Marinko Šakota međugorski župnik koji je također poznat kao dugogodišnji voditelj duhovnih vježbi i duhovne obnove. Seminar se održava u žutoj dvorani Ivana Pavla II. iza međugorske župne crkve sv. Jakova. Sudionici ovog skupa tijekom seminara pohodili su Brdo ukazanja i brdo Križevac.

Iskustva sudionika

Dr. Maja Kovač, liječnica u farmaceutskoj industriji iz Zagreba koja sudjeluje na ovom seminaru, nam je kazala: “Presretna sam što sam ovdje i što sam se uključila u Marijinu školu. Učim živjeti kako naša Nebeska Majka od nas traži. Ovo je za mene jedno novo životno iskustvo koje ima duhovnu podlogu”, kazala je dr. Maja Kovač. Seminar završava s radom danas u 13 sati završnim misnim slavljem. Prije toga sudionici će iznijeti svoja iskustava vezana uz održani seminar. “Duhovna obnova za dušu i tijelo“ u Međugorju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?