MUP-ova tjeralica

Zlatko Čeljuska uhićen u Njemačkoj nakon tri godine bijega

'23.06.2009., Zadar - Zlatko Celjuska, suprug HRT-ove voditeljice Toncice Celjuske dolazi na sudjenje na Opcinski sud u Zadru zbog prevare. Photo: Filip Brala/24sata'
Filip Brala/PIXSELL
05.10.2012.
u 21:31

Čeljuska je u bijegu od 2009. godine nakon čega je za njim raspisana međunarodna tjeralica zbog prijevara u kupoprodaji zemljišta

Zlatko Čeljuska uhićen je u Njemačkoj, potvrđeno je Večernjem listu. Bivši je suprug HTV-ove voditeljice Tončice Čeljuske, podsjetimo, u bijegu od 2009. godine nakon čega je za njim raspisana međunarodna tjeralica zbog prijevara u kupoprodaji zemljišta.

Čeljuski se u Zadru od 2007.godine sudilo zbog prevare odnosno malverzacija s zemljištem. On se lažno predstavio Hrvatu iz Švicarske Jozi Golubu i prodao mu zemljište za 100.000 eura. Naime, Čeljuska je 2005. godine na još neutvrđen način nabavio original zemljišno-knjižnog izvatka za 255 metara kvadratnih u Diklu, u vlasništvu Benjamina Brkljače. Nabavio je i Brkljačinu osobnu iskaznicu u koju je stavio svoju sliku. Golub je ne znajući za prevaru potpisao kupoprodajni ugovor i potom podigavši novac sa svog računa u PBZ-u u Zadru isplatio Čeljuski, koji se predstavljao kao Brkljača, 100.000 eura na ruke.

Suđenje je započelo 2007.godine, a 2009. godine, kada se Čeljuska nije pojavio na ročištu u Zadru, počelo se špekulirati da je pobjegao u Njemačku kako ne bi izdržavao zatvorsku kaznu zbog malverzacija na zagrebačkom području. Zadarskom sudu njegov odvjetnik poslao je tada faksimil u kojem je naveo da Čeljuska zbog srčanih problema ne može trenutno sudjelovati na raspravama i od tada je bio nedostupan pravosuđu.

>> Čeljuski ukinuta presuda, slučaj čeka novu odluku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?