Kako mu je uspjelo?

Žlicom iskopao rupu u stropu i pobjegao iz strogog zatvora!

Oleg Topalov
fsin.su
09.05.2013.
u 08:13

Zatvorenik Oleg Topalov (33), optužen za dvostruko ubojstvo i šverc oružja, uspio je pobjeći iz jednog od najvećih i najstrože čuvanih zatvora u Moskvi, poznatog pod imenom Matroškaja tišina.

Zatvorenik Oleg Topalov (33), optužen za dvostruko ubojstvo i šverc oružja, uspio je pobjeći iz jednog od najvećih i najstrože čuvanih zatvora u Moskvi, poznatog pod imenom Matroškaja tišina.

Baš poput braće Clarencea i Johna Anglina te Franka Morrisa, koji su 1962. kuhinjskim priborom prokopali tunel i pobjegli iz zloglasnog Alcatraza, i Oleg se poslužio žlicom kojom je iskopao rupu na krovu svoje ćelije. Kroz nju je došao do ventilacijskih cijevi kroz koje se provukao i iskočio na slobodu. Još uvijek nije jasno kako je Topalov uspio iskopati rupu i kako je skrivao svoje “radove” jer se ćelije redovito pretražuju kako bi se utvrdilo jesu li zatvorenici u njih unijeli neke zabranjene predmete. Pribor iz kuhinje jedino je što je zatvorenik mogao “prošvercati”.

Riječ je o jednom od rijetkih bjegova iz Matroškaje tišine, četvrtom u posljednjih 20 godina. Topalov je od listopada 2011. držan u pritvoru, a njegov je slučaj sudu predan u travnju. Policija je objavila njegovu fotografiju i ponudila nagradu za informacije koje bi ih mogle dovesti do odbjeglog zatvorenika. Olegu sada zbog bijega prijeti i dodatna kazna zatvora od četiri godine. Zatvor Matroškaja tišina otvoren je 1946. godine, a na osobito zao glas dospio je kada je 2009. u tamošnjoj bolnici umro odvjetnik Sergej Magnitski, prethodno premješten iz zatvora Butirka.

>>Spektakularan bijeg: Iz zatvora pobjegli helikopterom!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?