Tomislavgrad

Zmija ga usmrtila dok je uzimao jaje

Poskok
09.08.2012.
u 11:07

Mijo Martinović Čmile (57), iz sela Borčana kraj Tomislavgrada, preminuo je od posljedica ugriza poskoka, i to pokušavajući uzeti jaje kod kuće

Mijo Martinović Čmile (57), iz sela Borčana kraj Tomislavgrada, umro je od posljedica ugriza poskoka. Kako se neslužbeno spominje, nesretni je Mijo pokušao uzeti jaje ispod trna ispred kuće, gdje je nestala jedna njegova kokoš, pa ga je otrovnica ugrizla za ruku. - Odmah je odvezen u Dom zdravlja Tomislavgrad, a zatim prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu gdje je primio serum protiv zmijskog otrova . Zatim se Mijo, rano ujutro išetao iz bolnice i samovoljno vratio doma gdje mu je dva dana kasnije pozlilo pa je ponovo dovezen u bolnicu u Livno gdje je nedugo nakon toga i umro. Preciznije, preminuo je u liftu bolnice. Mijo je posljednjih godina imao srčanih problema, kažu susjedi, dvojeći oko toga je li serum valjano djelovao, a pričali su i o drugim lošim mogućnostima koje su mogle izazvati kobni kraj.

Pokušali smo čuti mišljenje liječnika, ali je sestra ponavljala kako ne smije davati izjave, dok je dežurni liječnik bio zauzet.

Čmile je bio veoma omiljen u čitavom duvanjskom kraju gdje je održavao elektromrežu na terenu čitave općine i bez pogovora uvijek, i po mećavi, bio na usluzi. Iza njega je ostala supruga sa sedmero djece, od kojih dvoje maloljetnika.

- Bio je veseo i društven čovjek. Prava šteta! zaključuju mještani. Da velika suša ovih dana tjera zmije u naselja, potvrđuje i primjer Pere Radoša iz Seonice. On je prije nekoliko dana s obitelji stigao na odmor iz Austrije. I dok je otključavao vrata primijetio je poskoka na pragu koji se upravo uvlačio u vrata kroz rupu u središnjem “direku” plastičnih vrata. Otrovnica je nestala u vratima, a Pero je uz pomoć susjeda lupanjem po gornjem dijelu vrata natjerao poskoka da se vrati natrag, gdje je na kraju zaglavio.

Opasnost od zmija vreba i u gradu.Naime, mnogi se griju na drva, pa ovih dana donose balvane koje režu i sijeku za zimsko grijanje, pa se zna dogoditi da s balvanima dotjeraju i kakvu otrovnicu koja se skrila u pukotine. Zmije otrovnice vole se skrivati i u pijesku, pa nerijetko završe u betonu, kaže Joko Vukadin, vlasnik betonare u Tomislavgradu, a prenosi kolega Petar Miloš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije