'zapeli' u damasku

Zrakoplovu Air Francea nestalo goriva pa od putnika 'žicali' novac

Air France
AFP/PIXSELL
17.08.2012.
u 09:10

Zrakoplovna kompanija uspjela se dogovoriti sa sirijskim vlastima, ali putnici koji su se našli na tom letu bili su nemalo iznenađeni kada su zamoljeni da "isprazne džepove"

− Koliko novaca možete sakupiti za gorivo? Odbili su nam kreditnu karticu − kazalo je u srijedu osoblje Air Franceova zrakoplova putnicima nakon što je zrakoplov na letu od Pariza prema Bejrutu zbog nemira preusmjeren u zračnu luku u Damasku. Zrakoplovna kompanija uspjela se dogovoriti sa sirijskim vlastima, ali putnici koji su se našli na tom letu bili su nemalo iznenađeni kada su zamoljeni da "isprazne džepove".

Naime, piloti su odlučili kako će zbog nemogućnosti slijetanja u Bejrut krenuti za Aman, ali u njihovu naumu spriječio ih je prazan rezervoar. I, eto, tako su završili u Damasku.

Air France još je u ožujku ukinuo letove za Damask zbog eskalacije sukoba u Siriji i sve lošijih odnosa dvaju zemalja, donosi Huffington Post, a kada su shvatili da slijeću u Damask, putnicima nije bilo svejedno.

Po slijetanju u zračnu luku posadi Air Francea rečeno je kako gorivo mogu platiti samo gotovinom, a posada je "iz predostrožnosti i u iščekivanju razrješenja problema priupitala putnike koliko gotovine imaju kako bi mogli platiti gorivo", objasnila je glasnogovornica Air Francea.

Dva sata nakon slijetanja u Damask rezervoar zrakoplova bio je napunjen gorivom i zrakoplov je odletio prema Cipru, gdje su posada i putnici zrakoplova prenoćili, te sutradan nastavili put prema Bejrutu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije