DERBI

Zrinjski i Široki bore se za primat u Hercegovini

siroki
Tomislav Milićević
14.11.2010.
u 12:19

U težoj poziciji trenutačno se nalazi Zrinjski koji nikako da prekine niz crnih rezultata

Nogometaši Zrinjskog danas će na svom terenu dočekati svoga rivala - Široki Brijeg. Novi trener plemića Slaven Musa imao je tek nešto malo vremena za sastavljanje taktike uoči današnjeg susreta prvenstva.

Jak protivnik

- Riječ je o jakom protivniku protiv kojeg nam neće biti nimalo lako. Ipak, imam vjere u ovu momčad da može napraviti dobar rezultat. Veliki broj igrača ove momčadi igrao je i protiv Odensea, tako da smatram da nitko od njih nije zaboravio igrati nogomet. Nadamo se kako ćemo na posljednjem treningu dogovoriti još neke taktičke varijante kroz koje bsmoi mogli zaustaviti najjače igrače Širokog Brijega - kazao je novi trener Zrinjskog Slaven Musa.

Kapetan plemića Mario Ivanković također je dobro upoznat s kvalitetom Širokog Brijega.

- Široki je tradicionalno jaka momčad. Već dugi niz godina imaju iste nositelje igre, kao što su Šilić i Wagner. Posebno su opasni iz prekida. Ova utakmica za nas je uistinu jako bitna i pokušat ćemo napraviti sve kako bismo konačno prekinuli naš crni niz, kazao je Ivanković.

Respekt prema Zrinjskom

Nogometaše Širokoga Brijega opet čeka teška utakmica. Nakon tri “krvava” i uspješna sudara sa Sarajevom, čeka ih težak susret pod Bijelim brijegom. Iako je Zrinjski nakon pet uzastopnih prvenstvenih poraza i ispadanja iz Kupa BiH našao u možda najvećoj krizi otkada igra u Premijer ligi, današnja utakmica ipak je ono što je uvijek bila - veliki susjedski derbi. Na Pecari o momčadi novog trenera Slavena Muse svi imaju visoko mišljenje i respektiraju ga.

-Zrinjski vrijedi više nego se vidi po stanju na ljestvici. Treba mu pobjeda, ali i mi imamo istu želju. Bilo bi idealno iz dvije posljednje utakmice, današnje i u posljednjem kolu protiv Budućnosti osvojiti šest bodova i zadržati priključak za vodećim uoči proljeća. Naravno, kao i uvijek, ići ćemo na pobjedu, otvoreno i napadački, rekao nam je trener Ivo Ištuk uoči posljednjeg treninga u subotu poslije podne te dodao:

-Tek nakon treninga odredit ću sastav. Imam izvjesnih dvojbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije