Bliži se kraj sezone

Zrinjski se bori za Europu, a gosti traže bodove spasa

Kordić
Stojan Lasić
09.05.2010.
u 13:07

Zrinjski će i ovaj put imati probleme sa sastavom. Zbog žutih kartona nema Šunjića, dok će upitni biti nastupi Muse i Žuržinova

Nogometaše Zrinjskog očekuje prva ‘najvažnija’ utakmica do kraja prvenstva. Plemići bi danas trebali dočekati sastav Laktaša, koji se grčevito bori za ostanak u domaćem prvenstvu.

Upisani bodovi

U povodu ove utakmice, znatiželji novinara su udovoljili pomoćni trener Dragan Perić i napadač Krešimir Kordić.

- Naša očekivanja su da se ovjere tri već upisana boda. Znate i sami kako je takve utakmice najteže igrati. Ipak, nemamo drugog izbora, moramo dati maksimum da dođemo u situaciju da izborimo plasman u Europu. Unatoč problemima, vjerujem da ćemo osvojiti tri boda, kazao je jutros Dragan Perić.

Sa snagom Laktaša Perić je prilično dobro upoznat.

- Imao sam priliku nekoliko puta gledati Laktaše. Stanje na ljestvici i njihov plasman nisu realan pokazatelj trenutačne kvalitete te momčadi - dodao je Perić.

Sličnog je razmišljanja bio i prvi napadač plemića Krešimir Kordić. On je zbog želučanih problema kratko vrijeme bio ‘izvan stroja’.

- Najvažniji u ovom susretu bit će pristup. Ako on bude na pravoj razini, tada imamo velike šanse sve riješiti u našu korist. Nekoliko puta taj pristup je izostajao i tada nismo imali dobre rezultate - kazao je Krešimir Kordić, napadač Zrinjskog.

I ovoga puta struka će imati dosta problema sa sastavljanjem prve momčadi. Zbog žutih kartona nema Tonija Šunjića, virozan je Igor Musa, a još nije poznato hoće li moći nastupiti Igor Žuržinov.

- Ti nas problemi prate cijelu polusezonu. I ovaj ćemo put nešto morati kombinirati s postojećim snagama - zaključio je Perić.

Kordić je bio upitan hoće li prema njegovom mišljenju biti dovoljan maksimalan učinak iz preostalih susreta.

Okrenuti sebi

- Mislim da nam neće biti potrebno dvanaest bodova, jer primjerice konkurent Sarajevo ima puno teži raspored nego mi. Ipak, mi sve držimo u našim rukama i moramo se okrenuti, tvrdi Kordić.

Laktaši se grčevito bore za ostanak! U momčadi Dragoslava Stepanovića neće biti požutjelih Zečevića i Bajića, ali se nadaju osvajanju barem jednog boda.

- Neće nam biti lako u Mostaru s obzirom da Zrinjski rijetko prepušta bodove na svom terenu, a još uvijek se bori za izlazak u Europu. Ipak, imamo pravo nadati se uspjehu i vjerujem da možemo stići barem do jednoga boda. Osvajanjem boda u gostima povećali bismo znatno naše šanse u borbi za ostanak – kaže veznjak Laktaša Darko Ljubojević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?