Crvena zvezda

Žuti na Marakani za 100 tisuća eura!

'07.09.2010.,stadion u Maksimiru,Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2012. godine.Hrvatska - Grcka. Robert Prosinecki. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
08.12.2010.
u 05:09

Čelnici najpopularnijeg srbijanskog kluba otkrili da su za trenera doveli Roberta Prosinečkog, a on je priznao da ga zanima klupa crveno-bijelih.

Robert Prosinečki novi trener Crvene zvezde!? Vijesti su stizale iz Beograda u valovima. Govorilo se posljednjih dana, ali ipak izgleda kao bomba, senzacija! 

- Gotovo je, u petak je predstavljanje. To mi je rekao drugi čovjek po hijerarhiji u Crvenoj zvezdi, odmah do predsjednika Lukića - rekao je novinar beogradskog Pressa! 

Oko 18 sati javio se Robert Prosinečki. Kada je prozivanje u Beogradu? - pokušali smo se našaliti. 

- U veljači igraju Hrvatska i Češka. Tada se okupljamo. 

Robert Prosinečki bježao je od istine. Nešto poslije 20 sati u utorak ponovno se javio: 

Promocija spremna 

- Sada sam razgovarao s ljudima iz Crvene zvezde, dogovorili smo se da se ponovno čujemo u srijedu. Ponuda da postanem trener Crvene zvezde je na stolu, znam da se vrlo brzo mora odlučiti. To će biti danas! 

U glasu se osjetilo da je tema škakljiva, ali da se oko njegova priznanja da je već jednom nogom kročio u prostorije Crvene zvezde u Ulici Ljutice Bogdana steže obruč. 

- Znam da će biti raznih komentara. Ali ja sam moralno odgovoran samo svojoj obitelji. Ona mi je najvažnija i samo s njom mogu donijeti odluku - branio se Prosinečki. 

Možemo li konstatirati da vas Zvezda čeka, a da ste vi pred vratima? 

- Da, to je istina! 

Beogradski novinari nisu prestajali zvati. Sve srbijanske sportske stranice preplavljene su naslovima "Prosinečki rekao DA", "Promocija Roberta Prosinečkog u petak". 

- Ali, ja doista ne moram nikome objašnjavati otkuda sam, tko sam. Došao sam u Maksimir 1997. godine kada nitko nije htio. Svi dobro znate kako sam dva puta otišao iz Dinama! - rekao je u jednom dahu. 

Da, Velimir Zajec ga je gotovo otjerao, Žuti je u suzama napustio klub. Klub koji mu nikada nije platio posljednju ratu od 750 tisuća eura. Prosinečki je jučer razgovarao sa Slavenom Bilićem, nije želio reći što mu je rekao izbornik. Bio bi to svakako jedan od udaraca za stručni stožer kockastih. Jer, Prosinečki je puno pomogao Biliću na polju taktičke pripreme u posljednja dva mandata. Bio je u Rusanovoj, razgovarao je o svom diplomskom radu (upisao višu trenersku školu na FFK). Naime, kada se papirologija sredi, Prosinečki će imati trenersku licenciju A, krenut će po PRO licenciju. 

U lovu na Partizan 

Prosinečki, koji je svoje vjerojatno najbolje utakmice odigrao na Marakani, gdje je postao prvakom Euope te napravio transfer života odlaskom u madridski Real, prema beogradskim izvorima trebao bi raditi za godišnju plaću od 100 tisuća eura. 

Iz Beograda su jučer stizale razne informacije. Najprije je stigla potvrda da je smijenjen trener Aleksandar Kristić, da Delije, najradikalniji navijači Crvene zvezde, nisu za Prosinečkog zbog toga jer nema trenerskog iskustva. Kasnije, doznajemo od novinara koji prate Zvezdu da su Delije razgovarali s upravom te da daju apsolutnu podršku Prosinečkom ako želi sjesti na klupu 'crveno-belih'. Spominje se i to da će mu Gordan Ciprić, današnji pomoćni trener Zagreba, a njegov nekadašnji osobni trener biti pomoćnik. 

Nekadašnji europski prvak nalazi se u krizi. Nakon prvog dijela prvenstva Partizan ima pet bodova prednosti, u ovom trenutku je puno bolje organiziran, igrački je neusporedivo jači od svog susjeda. Naime, Veliki Žuti nema iskustvo vođenja momčadi, njegovo nogometno znanje nije upitno, on igru sjajno osjeća i vidi, ali neiskustvo mu može biti veliki uteg. Robert mora znati da bi pritisak da odmah mora imati igru, da mora osvajati trofeje mogao biti za njega kao mladog stratega veliki problem. 

Veliki hazard 

Je li ovo najpametniji potez? Naime, u svakom slučaju će ga dio javnosti u Zagrebu osuditi, a samo rezultat će ga držati u Beogradu gdje su ga uvijek voljeli. U ovom trenutku potez se čini kao veliki hazard, potez s kojim će Prosinečki morati živjeti. Kao igrač je bio veliki majstor, može li to sve ponoviti kao trener?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije