ABA LIGA

Zvezdu čeka ‘pakao’ na prepunoj Pecari

Utakmica
Tomo Milićević
05.10.2013.
u 12:43

Širokobriježani su svjesni snage Crvene zvezde, ali su uvjereni da se neće olako predati

Košarkaši Širokog na početku svog 12. nastupa u regionalnoj ABA ligi ugostit će večeras s početkom u 17 sati jednog od najvećih favorita za naslov, beogradsku Crvenu zvezdu.

Veliko iskušenje

Bit će to veliko iskušenje za mladu momčad Damira Vujanovića jer im dolazi momčad koja će igrati Euroligu, a prema sastavu koji Beograđani imaju, mnogi ih već svrstavaju među klubove koji će izboriti drugi krug u najjačem europskom klupskom natjecanju. Širokobriježani su svjesni snage beogradske momčadi, ali su uvjereni da se neće lako predati. - Zvezda je favorit. No, nećemo se nikome unaprijed predati i pripremit ćemo im iznenađenja, kazao je trener Širokog Damir Vujanović. O kojim iznenađenjima je riječ, Vujanović nije otkrio, ali je dodao. - Pokušat ćemo držati rezultat u egalu i ako budemo koncentrirani svih 40 min., nismo bez izgleda. Nemamo jakih individualaca, ali timskim duhom pokušat ćemo napraviti rezultat. Očekujemo, kao i prošle sezone, veliku podršku s tribina, kazao je trener Širokog. Slično razmišlja i kapetan Josip Bilinovac, kao i najmlađi igrač u sastavu Širokog Domagoj Bošnjak. - Dosta takvih utakmica smo odigrali prošle sezone i na kraju uspjeli. Ne bih volio da u zadnja 2-3 kola određujemo svoju sudbinu, kazao je kapetan Bilinovac, dok je mladi Bošnjak poručio. - Složili smo mladu momčad s nekoliko iskusnih igrača. Za pobjedu treba ostaviti srce na parketu. Beograđani u Široki Brijeg stižu s dobro posloženim sastavom koji je u pripremnom dijelu odigrao 13 susreta i zabilježio sve pobjede.

NBA-ovci u Zvezdi

Domaćin je odigrao jedan susret manje i uknjižio 8 pobjeda. U odnosu na prošlu sezonu Beograđani imaju 9 novih igrača. Kvalitetom se izdvajaju Jenkis, koji je stigao iz NBA lige, Schilbs, koji je pristupio iz Chalona, Blažić iz Union Olimpije, Marjanović iz Mega Vizure, Radenović iz Donetska. Za Široki, uz prošlogodišnje igrače, zaigrat će još i novopridošli Coles, Kaštropil, Katić, Petrović, Buva, te Mikulić, povratnik iz Amerike, i Ćorić ponikao iz vlastite igrače škole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?