GRADAČAC

Zvijezda je potpuno dotukla Široki Brijeg s ponižavajućih 6:1

siroki
Tomo Milićević
20.03.2011.
u 13:52

Nogometaši Zvijezde u potpunosti su imali svoj dan. Protiv indisponirnih gostiju imali su puno više od igre te su njihovu mrežu napunili do vrha

Iako su gosti prvi zaprijetili i dali do znanja kako žele ostvariti povoljan rezultat, na koncu su poniženi napustili Gradačac i doživjeli katastrofalan poraz, ako ne i najteži otkako se igra Premijer liga BiH.

Uvjerljiviji domaćin

Domaći su se oslobodili pritiska gostiju i prvu priliku u sedamnaestoj minuti pretvorili u pogodak. Delić je ubacio loptu pred gol gostiju gdje se našao Hamzić i snažnim udarcem po sredini gola zatresao mrežu nadmoćnoga Bandovića. Bolju igru u prvom dijelu zmajevi su okrunili novim golom u 45. minuti, kada je Nuhanović iskoristio proigravanje Hamzića i s nekih dvanaest-trinaest metara zatresao mrežu Širokog.

U nastavku utakmice očekivalo se da će gosti zaigrati bolje, ali njihova igra naprotiv potpuno se raspala već nakon prvih petnaest minuta nastavka. U 53. minuti Husić je izveo precizan slobodan udarac, a odbijenu loptu od Bandovića Ristić je lukavo sproveo u mrežu. Gosti su bili u idealnoj prigodi u 60. minuti, ali je Smajić sačuvao mrežu nakon udarca Argentinca Manuela Veree. Minutu kasnije brzonogi Delić sjurio se prema golu Širokog Brijega i s oko 20 metara lukavo lobirao neopreznog Bandovića.

Počasni pogodak

Jedini gol za Široki djelo je mladog Ljubića, koji je u 68. minuti iskoristio proigravanje Ivankovića, zaobišao vratara Smajića i plasirao loptu u mrežu. Novo slavlje za presretne navijače Zvijezde donio je najbolji igrač susreta Senad Husić u 80. minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca sa osamnaest metara. Samo desetak minuta kasnije još je jedna lopta “sjela” je u mrežu gostiju. Đelmić je centrirao s boka, a Nuhanović je udarcem glavom postavio konačni rezultat susreta.

Nakon susreta strateg gostujuće momčadi Mario Bazina je izjavio:

- Teško je opravdati ovako visok poraz, ali umor mojih igrača bio je dosta vidljiv i znali smo da dolazimo snažnom protivniku kojem su bodovi bili neophodni.

Trener domaćih Dragan Jović pohvalio je svoju momčad:

- Nakon što sam vidio igru Širokog protiv Željezničara, pomalo sam strahovao, ali moji igrači su danas nadvisili i sebe, te postigli najveću pobjedu Zvijezde u Premijer ligi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?