Španjolski kup

Abidal zabio prvi gol u karijeri, za prolaz Barce protiv Athletica

abidal
reuters
06.01.2011.
u 10:59

Nogometaši Barcelone prošli su osminu finala španjolskog Kupa protiv Atletic Bilbaa, ali samo zahvaljući golu više u gostima. Prolaz je Barci donio Eric Abidal, kojemu je to bio prvi gol u karijeri.

Athletic Bilbao znao je otkud mu prijeti opasnost kad igra protiv Barcelone. Sa svih strana. No da će baš zabiti Eric Abdial... doživio je Athletic sudbinu Hrvatske na SP-u 1998. godine protiv Francuske. Zabio im je čovjek koji nikad prije nije okusio slast proslave golova. Barcelona je s 1:1 prošla dalje zbog gola u gostima, a prva utakmica na Nou Campu završila je 0:0. 

No Abidal je s posebnim žarom igrao protiv Athletic Bilbaa. U 54. minuti s tribina ga je netko od domaćih navijača pogodio predmetom. Pao je Abidal na travu i neko vrijeme proveo razmišljajući kako se odužiti navijačima. Smislio je i 20 minuta kasnije zabio nakon akcije Xavija i Messija.

Domaćini su izjednačili u 84. minuti preko svog najboljeg strijelca, igrača i jedinog reprezentativca, Fernanda Llorentea.

Xavi Hernandez odigrao je svih devedeset minuta za goste i upisao rekordni 550. službeni nastup u Barçinu dresu. Dvadeset dana prije svog 31. rođendana tako je prestigao dosadašnjeg rekordera, Miguelija.

Kup kralja, osmina finala, uzvrati:

Athletic Bilbao – Barcelona 1-1, prva utakmica 0-0 (Llorente 84 / Abidal 74)

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije