SASTANAK

Aplikacija za EU do sredine ove godine

covic
VL FOTO
04.02.2012.
u 11:13

Čović očekuje jednakopravnost Hrvata sa Srbima i Bošnjacima

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine prof. dr. Dragan Čović i dopredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto razgovarali su u Sarajevu s izvršnim direktorom za Europu i središnju Aziju u Službi vanjskih poslova Europske unije Miroslavom Lajčakom.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim političkim prilikama u Bosni i Herrcegovini, te o tome kako riješiti nagomilana politička pitanja koja stoje otvorena pred Bosnom i Hercegovinom.

Napredak

Zaključeno je da je u institucijama Bosne i Hercegovine potrebno što prije realizirati dogovor šest političkih lidera te da usvajanje zakona o popisu pučanstva u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, okončanje aktivnosti u vezi s usvajanjem zakona o državnoj pomoći i usvajanja proračuna, kao i predstojeće imenovanje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, otvara prostor za novi iskorak Bosne i Hercegovine.

Sugovornici su se složili kako su prioriteti novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine euroatlantske integracije i ekonomija, a Lajčak je istaknuo kako će te prioritete Europska unija svesrdno podržavati.

Izazov šestorki

- Naš cilj je Bosna i Hercegovina u kojoj će svi njeni narodi i građani ustavno biti jednakopravni i osobno vjerujem da smo danas otvorili puno stranica s mogućnošću da se ostvari jedan takav projekt. Koliko god on izgledao daleko, mislim da nema nijednog razloga da ne završimo sljedećeg tjedna sve ono što su šestorica predsjednika stranaka krajem prosinca prošle godine usuglasila potpisanim sporazumom, naglasio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Na kraju, Čović je izrazio uvjerenje će Bosna i Hercegovina do kraja prve polovice ove godine predati kandidacijski status za Europsku uniju, nakon čega će se izvršna vlast na svim razinama moći posvetiti postizanju ekonomske i socijalne stabilnosti zemlje koja je sada u većoj mjeri poljuljana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?