VIDEO Čović: Na Vijeću ministara prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je već u proceduri

26.04.2024.
u 14:10

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se na dnevnom redu sljedeće radne sjednice Vijeća ministara BiH vjerojatno naći prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH, koji priprema ministra pravde BiH Davor Bunoza.

 

Čović je kazao kako je dobio na uvid prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila „trojka“, ali da se neće razmatrati taj prijedlog nego onaj koji je već u proceduri.

- To je jedno od onih rješenja koje ste već imali priliku čuti kroz medije, gdje imate tehničke izmjene, gdje imate Središnje izborno povjerenstvo, gdje imate Predsjedništvo BiH, i vidjet ćemo u kojoj mjeri ćemo to moći usvojiti na Vijeću ministara - izjavio je Čović na marginama Mostar Security Foruma.

On je podsjetio da je na posljednjem sastanku partnera na državnoj razni vlasti dogovoreno da se u roku od 15 dana u Parlamentu pokušaju usvojiti izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se nadomjestile odluke koje je nametnuo visoki predstavnik:

- U tom pravcu moći ćemo ići ako zadržimo pažnju na izbornom zakonodavstvu i potrebi da pokušamo ono što svi želimo: domaćim snagama donositi rješenja, a jedno od ključnih je izborno zakonodavstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?