Kvalifikacije

Begović: Cilj je šest bodova iz prve dvije utakmice

Nogomet
07.09.2012.
u 10:50

Optimizam svi su uvjereni kako uz ozbiljan pristup pobjede u prve dvije utakmice ne bi smjele doći u pitanje

Reprezentacija BiH danas igra prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će se održati 2014. godine u Brazilu. Sušićevi izabranici danas će snage odmjeriti sa, objektivno govoreći, mnogo slabijim protivnikom - reprezentacijom Lihtenštajna. Utakmica se igra u Vaduzu, na stadionu Rheinpark koji ima kapacitet od 6000 gledatelja.

Navijači bh. reprezentacije u velikom broju pohodit će Vaduz, a prema nekim procjenama Zmajeve će na Rheinparku bodriti oko 5000 navijača. Optimizam vlada u momčadi Safeta Sušića. -Spremni smo, imamo bolji tim nego u prošlim kvalifikacijama. Sada smo naoružani iskustvom i treba nam brz pogodak, onda će sve biti lakše po nas. Protivnik će se sigurno braniti - kazao je Miralem Pjanić.

Veznjak Rome imao je problema s ozljedom, pa je tako propustio utakmicu talijanskog prvenstva proteklog vikenda. Sada se osjeća dobro.

-Što se tiče ozljede, sada je mnogo bolje. Polako zaboravljam na nju i treniram sa ekipom. Želio sam doći na ovo okupljanje, jer uvijek igram srcem za reprezentaciju i to mi je veoma, veoma bitno”, kazao je Pjanić.

Pouzdani vratar Stoke Cityja Asmir Begović dijeli mišljenje popularnog Mireta i ističe kako je cilj jasan. -Ako ne uđemo u utakmicu ozbiljno, svatko nam može stvoriti probleme, pa i Lihtenštajn. Posao moramo shvatiti ozbiljno. Mi smo favoriti u obje prve utakmice, protiv Lihtenštajna i Latvije i cilj nam je šest bodova, kaže Begović. Izbornik Safet Sušić u ovoj utakmici neće moći računati na nekoliko igrača. Medunjanin je zbog bolova u stomaku i povišene temperature završio u bolnici, Lulić pored ozljede svakako mora odraditi kaznu za crveni karton u prošlim kvalifikacijama, Mujdža nije u potpunosti zaliječio ozljedu. No, to ne bi trebalo stvarati veće probleme Sušićevim izabranicima, BiH posjeduje dovoljno kvalitetne igrače koji će kvalitetno iznijeti teret prve dvije utakmice. Meč počinje večeras u 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije