Nepromišljen potez

Bacio drvenu gredu kroz prozor i teško ozlijedio dijete

19.06.2016.
u 07:00

Kršenje kućnog reda, nepromišljenost i neodgovornost doveli su zamalo do tragedije u Sarajevu kada je 44-godišnji muškarac bacio kroz prozor drvenu gredu u dvorište kuće i zamalo ubio dijete.

Napadnut 8-godišnjak

Četvrta policijska uprava Ilidža u poslijepodnevnim satima obaviještena je kako je u Dom zdravlja Ilidža dovezeno dijete, rođeno 2008. , s teškim ozljedama koje je zadobilo uslijed udara drvenom gredom u dvorištu kuće u ulici Tukovi do broja 7, općina Ilidža.

Policijski službenici Policijske uprave Ilidža su, po dolasku na mjesto događaja, zatekli muškarca inicijala A. E. koji je izjavio kako je oko 17 sati izbacio drvenu gredu kroz prozor kuće na navedenoj adresi te da je usred udara gredom ozlijeđeno dijete, navodi se u dnevnom biltenu Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

U KCU Sarajevo konstatirano je da je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede i zadržano je na daljnjem liječenju.

O ovome je obaviješten županijski tužitelj koji je izišao na mjesto događaja i rukovodio očevidom, priopćeno je iz MUP-a Sarajevske županije.

Divljanje koje nije rijetkost

Policijski službenici Četvrte PU-PP Ilidža u 22 sata lišili su slobode A. E., rođenog 1971. godine iz Ilidže, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede. Ova osoba je predana u prostorije Odjela za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije. Da ovakvo divljanje nije nikakva rijetkost, pokazuju i raniji primjeri kada je prije dvije godine navijač reprezentacije BiH bacio televizor kroz prozor. Tada je BiH igrala protiv Cipra i neočekivano izgubila, nakon čega je navijač, predosjetivši da se država neće plasirati na aktualno Europsko prvenstvo, uzeo televizor i bacio ga kroz prozor. LCD je tada proletio kroz zatvoren prozor s trećeg kata i staklo je završilo na sve strane. Jedina sreća je što se u blizini nije nalazio nijedan šetač. Nažalost, za posljednji slučaj se ne može reći takvo nešto.

- Prije svega, da nitko nije ozlijeđen, radi se o čistom kršenju kućnog reda koje se mora kažnjavati. U slučaju koji spominjete još je došlo do ozljeđivanja, čak težeg, a bilo je i slučajeva kada je ovakva nepromišljenost završavala tragičnim ishodima. U ovakvim slučajevima institucije moraju odlučnije reagirati jer očito dosad ništa nije urodilo plodom, s obzirom na to da se ovakvi incidenti i dalje događaju, kazao nam je policijski izvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije