"Sačekuša"

Član bande “Pink Panther” preživio rafal

fgsdg
02.11.2015.
u 06:15

Mladen Lazarević (35), član međunarodne bande kradljivaca dragulja “Pink Panter”, samo neviđenim spletom sretnih okolnosti izbjegao je smrt kada su, za sada, nepoznati napadači ispalili više od 30 hitaca na terensko vozilo range rover u kojem se u tom trenutku on nalazio. Napad se dogodio u subotu oko 8.30 ujutro na Novom novosadskom putu kod skretanja za naselje Plavi horizonti u Zemunu, a Lazarević je s lakšim ozljedama glave zbrinut u KBC Bežanijska kosa. On se, kako je nakon događaja odmah objavljeno, vozio terencem kad mu se iznenada približio crni audi iz kojeg su napadači otvorili vatru na njega.

Istrčao iz vozila

- Napadači su, kao u filmskom scenariju, otvorili prozor i iz automobila u pokretu ispalili čitav rafal na terenac. Stakla su popucala, a Lazarević je nekim čudom uspio izbjeći smrt. Ispaljeni metak ga je samo djelomično okrznuo po glavi. Atentatori su potom velikom brzinom pobjegli prema autocesti Beograd - Zagreb, kazao je izvor srbijanskih medija iz istrage. Iako je zadobio ozljede glave, Lazarević je nastavio voziti izrešetani terenac, ali je nakon nekoliko metara udario o razdijelni otok između dva traka te se zaustavio. - Istrčao je iz vozila i pobjegao. Otišao je u KBC Bežanijska kosa, gdje je liječnicima kazao kako je netko pucao na njega. Ubrzo je obaviještena i policija koja je odmah organizirala potjeru za napadačima. Motiv napada na pripadnika čuvene bande zasad nije poznat. - Lazarević je odmah saslušan u bolnici, ali je rekao kako ne zna tko je pucao na njega i tko bi mu želio nauditi. Tijekom dana ispitani su i njegovi prijatelji i poznanici, kao i osobe iz kriminalnog miljea. Saslušanja ćemo nastaviti. Zasad imamo dvije pretpostavke. Napad je povezan s aktivnostima i poslovima bande “Pink Panter” ili je riječ o nekim neraščišćenim računima, navodi policijski izvor.

Drugi pokušaj

Inače, ovo je drugi put da je Lazarević izbjegao smrt. Prije dvije godine ispod automobila njegove žene Bojane Mitić u Nišu podmetnuta je bomba. Eksplozivna naprava otkrivena je slučajno jer se otkačila i pala na zemlju. Taj pokušaj ubojstva još nije rasvijetljen, a tada se spominjalo da je naručitelj osoba iz inozemstva. Špekuliralo se kako je motiv napada bila osveta Lazarevićevih suučesnika nezadovoljnih diobom plijena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?