Slučaj ‘Lutka’

Informacija o prijevozu novca iz auto-otpada

12.05.2016.
u 08:00

U Sudu BiH jučer je nastavljeno suđenje optuženima u predmetu “Lutka”, koji se terete za više ubojstava, spektakularnih milijunskih oružanih pljački, pranje novca i druga teška djela. Ovoga se puta kao svjedok pojavio Velibor Karać (45) iz Bijeljine, i to na zahtjev obrane Mladena Mićića, optuženog da je, zajedno sa Slavišom Bobarom, pljačkašima Pavlović banke za 30.000 eura dao podatke o vremenu i načinu prijevoza novca. Mićić, čija je majka bila jedna od šefica ove banke, ranije je rekao kako je slučajno u društvu spomenuo kako se novac nesigurno prevozi. Svjedok Karać, koji je poznavao Mićića i Bobara u vrijeme dok su zajedno držali auto-otpad, na kojem je on radio kao mehaničar od 2002. do 2005., kazao je kako njih dvojica nisu bila baš u dobrim odnosima, te da nisu imala povjerenja jedan u drugog.

Budući da se ponovno nije pojavio svjedok Dario Krsmanović, Mićićev odvjetnik Dejan Bogdanović pročitao je njegov iskaz istražiteljima SIPA-e. Krsmanović je, između ostalog, naveo kako mu je poslije pljačke u Han Pijesku, kada je od ove banke otuđeno 1,8 milijuna maraka, izvjesna Jelena, koja je bila djevojka i njemu i Slaviši Bobaru, rekla kako je “tiper” bio upravo Bobar. Također je kazao kako je nekoliko mjeseci nakon pljačke Slaviša odjednom počeo trošiti veće količine novca koje dotad nije imao, a da se kasnije po Bijeljini pričalo da su pljačku izveli Darko Elez, Srpko Ružić i zaštićeni svjedok L2. Krsmanović je negirao da je imao išta s pljačkom, kao i da je ikad o tome razgovarao s Bobarom ili bilo kim. Također je naveo da su mu, u vrijeme dok je bio u Srbiji, s Đorđem Ždralom dolazila dva istražitelja. Ždrale mu je tada rekao: “Daj, pomozi, vidiš da mi (Darko Elez, op.a.) radi o glavi” te zauzvrat nudio “završiti” dvije tjeralice koje su za njim bile na snazi, ali im je on i tada rekao da ne zna ništa o pljački. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije