traži ih Europol

Nova lista najtraženijih bjegunaca u Europi: Među njima i dva državljana BiH

bjegunci iz bih
Europol
31.08.2023.
u 08:19

Europol traga za Mladenom Samardžijom, a tjeralicu je raspisala Slovenija koja je raspisala tjeralicu i za Radomirom Cvijanovićem

Europol je objavio ažurirarnu listu najtraženijih bjegunaca u Europi, a na njoj se nalaze i dva državljanina Bosne i Hercegovine za kojima traga Slovenija.

Europol tako traga za Mladenom Samardžijom, a tjeralicu je raspisala Slovenija. Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti se da je kao član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom "Kavački klan".

Preko SKY komunikacije koordinirao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove članove kriminalne skupine. Kaznenim radnjama sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist. Samardžija je označen kao opasan, prenosi Klix.ba

Slovenija je raspisala tjeralicu i za Radomirom Cvijanovićem, rođenim 1984. godine državljaninom Bosne i Hercegovine koji je optužen za zajedno sa ostalim pomagačima provalio u trezor banke SKB Banke doo, točnije u 428 sefova. Protupravno su otuđili 19.903.924,00 eura gotovine i više vrijednih predmeta u vrijednosti od najmanje 13.000.000,00 eura. Pokušali su provaliti i u 29 sefova, ali neuspješno.

Postoji i mogućnost da je Cvijanović operacijom promijenio izgled, a navodi se i da je naoružan i opasan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?