suđenje u Sarajevu

Otac priznao da je ljutit zbog plača kobno bacio bebu

10.11.2015.
u 06:45

Otac Eldar Leđen optužen za ubojstvo sina od četiri mjeseca

Iskazom vještakinje psihologa Mirjane Musić, jučer je u Županijskom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Eldaru Leđenu, optuženom za ubojstvo njegova četveromjesečnog sina, piše Večernji list.

Vještakinja Musić je zajedno s dr. Omerom Ćemalovićevem radila timsko vještačenje psihičkog stanja optuženog u vrijeme kad se dogodilo ubojstvo. Utvrdila je kako je Leđen osoba prosječnih intelektualnih sposobnosti, kao i da je mogao shvatiti djelo koje je počinio. Kazala je da su na karakteristike njegove osobnosti utjecale okolnosti, s obzirom da je s 21 godinom već iza sebe imao jedan konfliktan brak, a bio je u fazi kasne adolescencije kad se još emotivno i socijalno razvija.

Leđenova verzija

Nakon iskaza vještakinje, tužitelj Mladen Vukojičić je uložio materijalne dokaze, među kojima i iskaz koji je optuženi 1. prosinca prošle godine dao u policiji. Leđen je tada policajcima ispričao kako je dvije godine ranije putem Facebooka upoznao Indiru P. iz Jajca s kojom je zasnovao izvanbračnu zajednicu. Jedno vrijeme su živjeli kod njegovih roditelja da bi se nakon što su dobili dijete, odselili, te su njih troje živjeli sami. Indira je zatim počela raditi, a on je čuvao dijete. U početku nije imao problema oko brige za dijete da bi u jednom trenutku primijetili kako je djetetu desna mošnica otečena i modra, te su mislili da ima kilu. Nisu ga vodili liječniku jer nisu imali zdravstveno osiguranje, ali su mu stavljali obloge.

'Umire nam dijete'

Leđen je ispričao i da je nekoliko dana prije ubojstva, dok je u kuhinji pravio jelo za bebu, čuo tup udarac. Kada je ušao u sobu, našao ga je na podu gdje je pao s fotelje. Kazao je kako je sutradan imao modricu na licu. Također je ispričao da je jednom prilikom, kada je dijete jače plakalo i nije se moglo smiriti, "malo grublje mu gurnuo dudu u usta" zbog čega je djetetu iz nosa krenula krv koju je obrisao vlažnim maramicama. Kobnoga dana dijete je sve jače plakalo, on mu napravio jelo i počeo ga hraniti, ali se dijete zagrcnulo. Okrenuo ga je i udario rukom po leđima, ali je on sve jače plakao. Ljutiti otac je dijete uzeo ispod pazuha i bacio na fotelju s drvenim naslonom. Mališan je tada prestao plakati, a Leđen je kada ga je podigao osjetio da se zgrčio, pa ponovno opustio. Spustio ga je na pod, te mu masirao srce i pokušao dati umjetno disanje nakon čega je poslao poruku supruzi "Dolazi kući, umire nam dijete". Odnio ga je u kupatilo i umivao, ali nije bilo koristi te je nazvao hitnu pomoć. U drugom iskazu danom policiji, Leđen je isto to ponovio, s tim da je dodao kako se njegova supruga nemarno odnosila prema djetetu, da su mu noge bile oteknute jer ga je jako povijala, te nije brinula o njegovoj higijeni, a na što se navodno žalio i njenom ocu. Također je, kada je doznao za koje se kazneno djelo tereti, rekao kako nije želio ozlijediti, a kamoli ubiti dijete, nego ga je iznerviran njegovim plačem, bacio na fotelju gdje je i inače spavao. Nastavak suđenja zakazan je za 7. prosinca kada će riječ preuzeti obrana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije