operativna akcija „Lutka2"

Uhićeni Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman zbog ometanja rada pravosuđa

Bakir
Foto: Agencija
11.01.2016.
u 09:18

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici SIPA uhitili su tajnika Ministarstva sigurnosti BiH Bakira Dautbašića i Bilsenu Šahman osumnjičene za ometanje rada pravosuđa.

Uhićenje je rezultat složene operativne akcije koju su uz nadzor tužitelja, provodili policijski djelatnici SIPA-e u okviru predmeta kodnog naziva „Lutka 2“.

Tijekom akcije, prikupljeni su dokazi da su navedeni osumnjičeni, poduzimali nezakonite radnje i aktivnosti kako bi naveli na davanje lažnog iskaza svjedoka u predmetu Tužiteljstva BiH protiv Nasera Keljmendija i dr., kao i predmetu koji se vodi pred pravosudnim institucijama Kosova.

Nakon što su prikupljeni detaljni dokazi o nezakonitim aktivnostima osumnjičenih, oni su uhićeni, a osumnjičeni su za kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz članka 241. KZ BiH

U tijeku su pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu s ciljem prikupljanja dokaznog materijala, koje provode policijski djelatnici SIPA uz suradnju sa MUP-om Županije Sarajevo, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije