mrkonjić grad

SIPA u pretresima u Mrkonjić Gradu otkrila oružje i vojnu opremu

15.11.2017.
u 14:33

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Mrkonjić Grada pretresli pet objekata koje koriste osumnjičene osobe.

U pretresima je otkriveno i privremeno oduzeto oružje i vojna oprema, i to dvije automatske puške M70,  automatska puška M56, snajperska puška M76, tri puške M48, pištolj M57, pištolj M70, tri ručne bombe, 1000 komada municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

SIPA je jutros na području Mrkonjić Grada i Prnjavora uhitila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Donji Vakuf tokom 1995. godine.

U tijeku je privođenje uhićenih u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predane Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti u okviru predmeta se nastavljaju, priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije