Nakon zločina u Sarajevu

Srbija traži izručenje “krvavog pljačkaša”

uhićenje
Faktor.ba
07.01.2016.
u 07:00

Nakon što je uhićen zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži, Srbija traži izručenje Arifa Hajradinovića zbog pokušaja ubojstva

U Sudu BiH održano je ročište na kojemu je razmatrano ispunjavanje pretpostavki da se Arif Hajradinović, osumnjičeni za pljačku Raiffeisen banke u Sarajevu, u kojoj je poginuo biciklist Kemo Bašić, izruči susjednoj Srbiji koja ga potražuje zbog pokušaja ubojstva, potvrdio je odvjetnik Omar Mehmedbašić, piše Večernji list BiH.

- Postupku izručenja moga klijenta Srbiji nismo se protivili jer on nema ništa s time - kazao je Mehmedbašić. 
Naime, Hajradinović se sumnjiči za pokušaj ubojstva Šemsudina Tokovića, biznismena iz Sjenice koji je izrafalan 22. ožujka prošle godine na svom kućnom pragu. Preživio je napad, a za pokušaj ubojstva osumnjičeni su Anel Hajrović i Arif Hajradinović. Oni su u Novom Pazaru bili i privođeni, ali su nakon saslušanja pušteni na slobodu.  

‘Partner’ uhićen u RH

Kako smo pisali, Hajradinović je uhićen 15. studenog u Sarajevu zbog pljačke banke koja se dogodila 5. studenoga. 
Iz Raiffeisen banke je tada ukradeno oko 300.000 maraka, a dok su pljačkaši bježali s mjesta događaja, došlo je do razmjene vatre sa zaštitarima. Tom prilikom je jedan od ispaljenih metaka pogodio nesretnog slučajnog prolaznika biciklista Bašića koji se vozio prema izletištu Stojevac. Razbojnici su nakon toga napustili vozilo, zapalili ga i pobjegli. Hajradinović je, inače, proveo u bijegu od policije deset dana, ali je pronađen u napuštenoj kući u Ilijašu, a svom odvjetniku se žalio na bolove od ozljeda koje je zadobio dok je bježao nakon pljačke. Navodno, dok se skrivao, odjeću i hranu su mu donosili njegov otac i stric koji su zajedno s još pet prijatelja osumnjičeni za pomaganje.

Osumnjičen i otac

Prvoosumnjičeni u ovoj pljački banke i ubojstvu je, osim Hajradinovića, i njegov ‘partner’ Anel Hajrović koji je dva dana nakon pljačke uhićen u Hrvatskoj po tjeralici koju je za njim raspisala Srbija. 
On je zadržan u ekstradicijskom pritvoru u Požegi, a najvjerojatnije će biti izručen Srbiji, s obzirom na činjenicu da BiH nije zatražila njegovo izručenje te je samo za njim raspisana međunarodna tjeralica.
Konačno, jedini koji je pritvoren zbog sumnje da je sudjelovao u ovoj krvavoj pljački je Amel Sejfović, dok su osumnjičeni Nizama Beširović i Haris Hajrović nakon saslušanja pušteni na slobodu.
Nedavno su zbog sumnje da su pomagale pljačkašima uhićene i Anelova sestra Amela Sjefović i Naida Kadrić.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije