Srbija

Dvoje poginulih i više od 50 ozlijeđenih u potresu kod Kraljeva

kraljevo
Google Maps
03.11.2010.
u 07:25

U potresu je život izgubio bračni par Natalija i Siniša Stašić. Kako javlja RTS, na njih se srušio krov njihove obiteljske kuće u naselju Grdica.

Dvije osobe su poginule, a više od 50 je ozlijeđeno u potresu koji je oko dva sata iza ponoći pogodio područje Kraljeva na jugozapadu Srbije. Potres je bio jačine 5,4 stupnjeva po Richteru s epicentrom u selu Vitanovac, deset kilometara sjeverno od Kraljeva. Pričinjena je i znatna materijalna šteta.

U potresu je život izgubio bračni par Natalija i Siniša Stašić. Kako javlja RTS, na njih se srušio krov njihove obiteljske kuće u naselju Grdica.

U dijelovima grada Kraljeva te u nekim selima nema struje ni vode. Velik broj kuća pretrpio je oštećenja, a po stanovima su padali dijelovi namještaja. Po gradskim ulicama ima polomljenog stakla i građevinskog materijala.

Velik broj građana je na ulici jer se boji novih podrhtavanja. Oštećena je i zgrada bolnice, a najviše je stradao kirurški blok. Srećom, ozlijeđenih nije bilo.

Potres je trajao šest sekundi i osjetio se u većem dijelu Srbije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?