URUGVAJ - FRANCUSKA 0:0

Francuzi nisu uspjeli iskoristiti igrača više

francuska-urugvaj (1)
Foto: AFP/Reuters
1/8
11.06.2010.
u 22:30

I drugi susret prvog kola skupine A Svjetskog prvenstva završio je neriješeno. Francuska i Urugvaj, u Cape Townu, su odigrali 0:0. Urugvaj je od 81. minute igrao s igračem manje.

Povijest je sugerirala da će okršaj Francuske i Urugvaja završiti neodlučeno i bila je dobra prognozerka! Završilo je, naime, 0:0, to je treći uzastopni remi bez golova tih dviju selekcija (2002. i 2008. godine). Malo dobrih stvari mogli smo izdvojiti iz prvog dijela nadmetanja Urugvaja i Francuske.

Okomili se na Anelku

Obostrano oprezna igra i taktička bitka izbornika rezultirale su dosadnim nogometom u kojem je tek u dva-tri navrata zaiskrilo u 16-ercima.

Najbolju su zgodu Francuzi imali u 8. minuti – nakon sjajnog ubacivanja Riberyja, Govou je poslao loptu kraj vrata. Francuski su se novinari okomili na Anelku koji nije zabio gol za reprezentaciju 450 minuta, a zaboravljaju da je Govou posljednji put bio strijelac još u rujnu daleke 2008. godine! Urugvaj je najozbiljnije zaprijetio u 17. minuti, kad je Forlan sa 16 metara snažno opalio, no vratar Lloris odlično je reagirao i odbio tu loptu.

Do tog Forlanova opasnog pokušaja Francuska je dominirala, no tada su Urugvajci zaigrali agresivnije na sredini i nisu više dopuštali suparniku da mirno plete akcije. Međutim, u igri prema naprijed Urugvajci su bili suzdržani, Forlan i posebno Suarez bili su posve odsječeni, pa smo gledali borbu na sredini terena, s dosta netočnih dodavanja.

U nastavku su Francuzi krenuli odlučnije prema urugvajskim vratima, no pravih prilika nije bilo, ta je nadmoć bila jalova. Kao i u brojnim prijašnjim utakmicama, vidjelo se da igra Francuske nema dubinu, nema okomitih ubadanja, sve se svodilo na sporu i neopasnu igru oko 16-erca, pa su Urugvajci discipliniranom obranom lako rješavali sve potencijalne teškoće.

Neprecizni Forlan

A u 73. minuti Diego Forlan imao je priliku utakmice, no njegov udarac sa 14 metara bio je neprecizan, lopta je prošla kraj vrata! Sedam minuta kasnije Malouda je opalio sa 25 metara, no i ta je lopta prošla pokraj vrata. 

U 81. minuti, zbog grubog starta na Sagni, drugi je žuti karton, isključujući, zaradio mladi Urugvajac Lodeiro koji je na travnjaku proveo samo 18 minuta (u 63. minuti zamijenio je Gonzaleza). No, Francuzi nisu u posljednjih desetak minuta materijalizirali tu brojčanu prednost.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije