DRAGAN ČOVIĆ:

Hrvatima u novoj federalnoj vladi 5 mjesta i pozicija predsjednika FBiH

Dragan Čović
19.01.2013.
u 10:46

Čelnici HDZ-a BiH se nadaju kako će uskoro biti završen proces rekonstrukcije federalne Vlade, te kako će u vlasti biti legitimni Hrvati

Jučer je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana sjednica Predsjedništva ove stranke. Na sjednici je bilo riječi o aktualnim prilikama u BiH i aktivnostima stranke u predstojećem razdoblju. Kako je nakon sjednice, na konferenciji za novinare, rekao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tema razgovora je bila rekonstrukcija Federacije. - Odlučeno je da tijekom veljače budu održane javne rasprave o ovoj temi. Svaki Hrvat u BiH će na ovim događajima imati priliku reći što misli o rekonstrukciji Federacije. Ovaj proces smatramo izuzetno važnim - rekao je jučer Čović.

Rekonstrukcija Vlade

Na pitanje novinara kada se može očekivati rekonstrukcija federalne Vlade, predsjednik HDZ-a BiH je poručio kako vrh stranke daje punu potporu ovome procesu, te kako se očekuje da će se sve učiniti da ovaj proces bude priveden do kraja u što kraćem roku. - Prema dogovoru kojeg imamo s strankama koje čine novu većinu, Hrvatima će u novoj federalnoj vladi pripasti pet mjesta i pozicija predsjednika Federacije - istaknuo je Čović. Osim Federacije, Predsjedništvo HDZ-a BiH jučer je raspravljalo i o procesu europskih integracija, kao i o Hrvatskom narodnom saboru, čije čelništvo će zasjedati idućeg tjedna. Ono što je svakako novinarima bilo zanimljivije od ovih tema je pitanje Čovićeve imovine i izgradnja nove kuće u mostarskom naselju Bare. Prvi čovjek HDZ-a BiH jučer je odgovarao i na ova pitanja. Poručio je kako su podatci o njegovoj imovini javni, te kako nema nikakvih tajni i sve se radi transparentno. - Sve se ovo događaja u trenutku kada se pokreće proces rekonstrukcije federalne Vlade. Naravno da su te dvije stvari povezane - istaknuo je Čović. Ponovio je kako on i supruga zajedno imaju više od 60 godina radnog staža, te kako je ponosan na sve ono što je uradio tijekom svoje karijere.

Problem Mostara

Dio konferencije za novinare bio je posvećen i stanju u Mostaru. Iako je Čović ranije imao optimistične stavove kada je u pitanju izmjena Statuta Mostara, jučer je ipak izrazio pesimizam. - Jedno vrijeme sam bio jako optimističan jer je u tom trenutku rasplet odnosa bio povoljan. Danas sam pesimističan oko brzog dogovora i opet na osnovi onoga što se događa. Sada imamo i eksplozije i to trebaju riješiti institucije koje se bave sigurnošću. One trebaju brutalno eliminirati one koji ruše odnose dva naroda, a koji i ovako žive jako teško. I priča o mojoj imovini se plasira s ciljem da se naruše odnosi. Ljude koji se bave takvih poslovima treba staviti na margine - smatra Čović. On je izrazio spremnost da se uključi u rješavanje mostarskog pitanja, ali pod uvjetom da isto učine i ostali politički lideri u Bosni i Hercegovini. Pregovore oko rješenja problema i dalje bezuspješno vodi OHR.

Komentara 4

SE
sejtan
13:57 19.01.2013.

Posebno trebas biti ponosan sto si "uradio" za poslednjih 20 godina jer da nije bilo tih zadnjih 10 godina nebi bilo ni vile na Barama.....a do tada nitko nije ni cuo za tebe,jer si bio anonimus kao i mnogi ostali koji danas vedre i oblace radi vlastitih interesa....zato svako pravdanje nema nikakove logike pogotovo o nekih 60 godina radnog staza....price za malu djecu Covicu.

TT
ttolic
18:09 19.01.2013.

Jadan narod koji ima ovakvog lidera. Dokle god ovakav lider bude "štitio" interese "svog" naroda,taj narod ima sve manje i manje i ravnopravnosti. Nema nama napretka i prosperiteta dokle god nas ovakvi "hrvati" prestavljaju i brinu o našoj konstitutivnosti. Zajedno sa Jelavićem to čini petnaest godina. Nemoj više , molim te. Ti si sve bogatiji, a ja nemam za doručak..

RO
rosa
19:36 19.01.2013.

Jugoslaven u duši kojem je omiljeno pismo ćirilica i koji bi za marku u svom džepu dao i zadnjeg Hrvata. Naravno, riječ je o "najvećem Hrvatu" i prvom čovjeku "najhrvatskije" stranke HDZ-ea Dragančetu Čoviću. Molim dragog Boga da Hrvati konačno progledaju i ovakvim ljigavcima konačno pokažu crveni karton.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?