Ljubuški

Imenovana Uprava ljubuškoga Javnog komunalnog poduzeća

komunalci
Ivan Kaleb
14.03.2012.
u 10:18

Imenovana je Uprava Komunalnog i zadaća Povjerenstva za praćenje provedbe zaključaka OV-a je završena

Povjerenstvo za praćenje provedbe zaključaka Općinskog vijeća Ljubuški o sređivanju stanja u JKP Ljubuški razmatralo je zahtjev koji mu je poslao Neovisni sindikat zaposlenika JKP Ljubuški da se održi tematska sjednica OV-a Ljubuški, na kojoj bi se razmatrala provedba plana ozdravljenja Komunalnog s naglaskom na ulaganja i zapošljavanje u poduzeću. Nakon rasprave, usvojena su dva zaključka koje je potpisao predsjednik Povjerenstva, ujedno i predsjednik OV-a Ljubuški Vice Nižić. U prvom zaključku stoji da je uloga Povjerenstva prestala, budući da su provedeni postupci imenovanja Uprave i v.d. ravnatelja, a u drugom da se podupiru napori Uprave za poboljšanje poslovanja JKP, pritom vodeći svakako brigu o ostvarivanju prava zaposlenika.

Vodstvo sindikata je uputilo prigovor v.d. ravnatelju i članovima Nadzornoga odbora JKP Ljubuški i Povjerenstvu, u kojem izražavaju nezadovoljstvo zbog kupovine valjka čija je krajnja cijena “zajedno s leasingom oko 70.000 KM”. Smatraju kako bi, u stanju kada je poduzeće dužno 11 zaostalih plaća i pritisnuto tužbama radnika te izloženo pritisku od strane dobavljača, bilo primjerenije kupiti jeftiniji rabljeni valjak, a od ostatka novca, od toga ulaganja, isplatiti jednu zaostalu plaću ili podmiriti dio duga nekomu od dobavljača. Sindikati su imali i drugih prigovora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?